Antena Căutare

A fost recuperata cutia neagra a avionului IAR 99 Soim, prabusit langa Craiova

Cei care trebuie sa faca lumina in tragedia aviatica de ieri au recuperat cutia neagra a avionului IAR 99 Soim. Nu se stie deocamdata daca acest dispozitiv ii poate ajuta sa stabileasca cauza accidentului. Este posibil ca parametrii inregistrati de cutia neagra sa nu mai poata fi interpretati. Un lucru este, insa, clar. Unul dintre cei mai experimentati piloti ai Romaniei si-a pierdut viata. S-a sacrificat pentru ca aeronava sa nu se prabuseasca intr-o zona locuita, spun martorii tragediei.

Sunt primele imgini, filmate imediat dupa impactul devastator. Oamenii au incremenit in momentul in care cerul a explodat deasupra lor. Orizontul s-a intunecat de coloanele negre de fum... Era ora 10 si 36 de minute.

Nimic nu prevestea tragedia. Desi obisnuiti cu zborurile de antrenament din zona, oamenii au inghetat cand, de nicaieri, aeronava militara tip IAR 99 Soim a trecut pe deasupra acoperisurilor. Nu era un exercitiu. Ceva se intamplase la bord. Era al doilea zbor al zilei. Comandorul nu stia ca are sa fie si ultimul.

Conform unor martori, avionul parea a se prabusi intr-o zona populata. Nu s-a intamplat asa pentru ca la bord se aflau doi dintre cei mai experimentati piloti ai flotei. La mansa era comandorul Aurelian Cojocaru. Cu peste 900 de ore experienta de zbor, cunostea aeronava mai bine decat oricine. A redresat in ultima clipa avionul.

Copilotul sau era instructorul Mihail-Relu Ioana. La randul sau pilot cu experienta, a apucat sa se catapulteze. Cateva clipe mai tarziu, aparatul a lovit un stalp si s-a prabusit pe un camp din apropiere. La scurt timp dupa tragedie, sotia comandorului a ajuns la locul exploziei. S-a prabusit de durere.

Anchetatorii iau in calcul in acest moment doua ipoteze - eroare de pilotaj sau defectiune tehnica.

Trei copii din Vaslui, tinuti in conditii mizerabile. Aveau sifilis si nu mancau cu zilele! ... CAMERA ASCUNSA: Elias Bucurica, liderul galeriei dinamoviste, face legea in Piata Obor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x