Adio, pungi de plastic! Ce lege intră în vigoare începând cu 1 iulie. Camera Deputaţilor a decis

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 255 de voturi ,,pentru” şi o abţinere, proiectul de lege nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor. se interzice introducerea pe piața naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 255 de voturi ,,pentru” şi o abţinere, proiectul de lege nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor. Se interzice, așadar, introducerea pe piața naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

,,Se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. De asemenea, se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională”, potrivit proiectului.

Începând cu 27 mai 2018, informările şi rapoartele privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de către Ministerul Mediului vor cuprinde şi date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subţire, se mai arată în proiect.

Legea va fi trimisă spre promulgare către preşedinele României.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri