Antena Căutare

Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2020. Ce este interzis să faci în această sfântă zi de sărbătoare. Tradiții și superstiții

Adormirea Maicii Domnului 2020. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu se ştie cu exactitate nici anul, nici ziua când "a adormit Sfânta Fecioară"

Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2020. Ce este interzis să faci în această sfântă zi de sărbătoare, Tradiții și superstiții

Adormirea Maicii Domnului 2020. Tradiții și superstiții

De Adormirea Maicii Domnului este interzis ca fetele să își taie părul și să îl arunce la gunoi, precum și scăldatul în ape curgătoare.

Se mai spune că gospodarii vor avea recoltele blestemate și lipsite de roade dacă vor lucra de Adormirea Maicii Domnului, vitele li se vor îmbolnăvi, iar gospodăria lor se va destrăma.

Adormirea Maicii Domnului amintește momentul în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veşnice. Scrierile bisericești spun că ea ar fi fost luată de apostolul Ioan la Ierusalim, pentru a fi îngrijită, și că s-a stins în casa lui şi a fost înhumată în peştera din Grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor, alături de părinţi şi de Iosif.

Articolul continuă după reclamă

Adormirea Maicii Domnului. Ce trebuie NEAPARAT să eviți. Dacă faci asta, se spune că necuratul va râde

Se spune că în ziua Adormirii, îngerii şi sfinţii au umplut împrejurimile de lumină. De la funeralii ar fi lipsit apostolul Toma. Când acesta a revenit, după trei zile, a găsit mormântul Fecioarei gol. Se crede că fiul ei a ridicat-o la cer.

Adormirea Maicii Domnului 2020. Tradiții și superstiții

În părţile Moldovei, Sfânta Maria Mare este considerată "a morţilor", fiind pomeniţi toţi cei care au numele pornind de la cel al Preacuratei şi doar la Sfânta Maria Mică (8 septembrie) sunt sărbătoriţi cei care poartă acest nume.

La sărbătoarea Sfintei Marii se adună ultimele plante de leac, putându-se afla cum va fi toamna ce se apropie şi se culeg flori care se pun la icoana Preacuratei, considerându-se că apoi sunt bune de leac.

În Maramureş, sărbătoarea religioasă are o mare însemnătate, iar tradiţiile şi obicieurile de Sfânta Marie Mare încă se păstrează. Sunt organizate procesiuni religioase spre mănăstiri, iar la slujbele speciale participă câteva zeci de mii de oameni.

Tradiţii şi obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului! Uite ce trebuie să faci

Între cele două Marii (15 august - 8 septembrie) este timpul prielnic semănării grâului.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului încheie un ciclu, redeschis de cea a Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie). Dintr-o sămânţă, aparent moartă, se va naşte un nou spic de grâu plin cu boabe, pentru a adeveri că din moarte va fi înviere.

Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului! Primești ajutor imediat dacă o rostești pe 15 august, de Sfânta Mari... Se serbează ziua de nume sau nu pe 15 august? Motivul pentru care nu este greșit să spui "La mulți ani" pe 15 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x