Antena Căutare

Adrian Sobaru va fi operat zilele urmatoare

Dupa ce s-a aruncat de la unul din balcoanele Parlamentului in semn de protest, Adrian Sobaru a suferit mai multe fracturi la nivelul fetei. El va fi operat de catre medici zilele urmatoare

Pe Facebook, un fan a creat o pagina speciala dedicata lui Adrian Sobaru, chiar in ziua incidentului. Mesaje de incurajare si oferte de ajutor pentru familia acestuia au venit nu numai din tara, ci si din strainatate, relateaza Cancan. "Daca cineva ma ajuta cu un contact al familiei, m-ar face foarte fericita. Vreau doar sa ii ajut sotia si copiii sai", a postat pe site Anne Steenskjold, din Danemarca.

Gestul inedit pe care l-a facut Adrian Sobaru a fost relatat in lumea intreaga:

The Sun (Marea Britanie): "Un tata se arunca de la balconul Parlamentului";

The Daily Telegraph si The Daily Mail (Marea Britanie) au reprodus replicile acestuia;

USA Today (SUA): "Un roman se arunca de la balconul Parlamentului, pentru a protesta contra taierilor bugetare".

Vezi si UPDATE VIDEO&FOTO! A strigat "Ati luat mancarea de la copii!" si s-a aruncat de la balconul salii de plen

Sub privirile ingrozite a tuturor celor prezenti joi in plenul Camerei Deputatilor, Adrian Sobaru s-a aruncat de la un balcon al salii, de la o inaltime de peste 7 metri! El purta un tricou alb, pe care avea scris cu carioca un mesaj, din care s-a putut descifra "Ne-ati ciuruit, ati ucis viitorul copiilor nostri! Libertate!".

"Era nervos de cand i-au taiat salariul"

De mai bine de zece ani, Adrian Sobaru locuieste cu sotia, cei doi copii si un unchi intr-un apartament cu trei camere din Bucuresti.

"In ultima vreme era foarte nervos. Mai cu seama de cand i-au miscorat salariul. I-au luat cateva sute de lei. Stiu ca s-a si imprumutat de curand de la nasa lor. I-a ajuns si lui saracia!", le-a spus Niculae Stan, unchiul lui Adrian, reporterilor de la Click.

I-au taiat 73 de lei din ajutorul pentru copil

Adrian Sobaru este casatorit si are doi copii, un baiat si o fata. Baiatul sufera de un handicap grav, fiind autist. Daca pana in luna iulie a acestui an indemnizatia de insotitor pentru persoanele cu handicap grav a fost de 534 de lei pe luna, dupa aceea, potrivit Legii 118/2010 suma a fost diminuata la 461 de lei pe luna.

Potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 2, nu au existat intarzieri in plata drepturilor minorului, iar suma pe care o primea Adrian Sobaru era de 636 de lei pe luna, acestia reprezentand alocatie dubla, buget complementar si indemnizatie de insotitor, scrie Libertatea.

Ninsoare si ceata pe mai multe sosele din tara. Vezi drumurile cu probleme!... Fara farmacii in centrele comerciale, gari si aerogari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x