Antena Căutare

Două fetițe născute prematur, infectate cu o bacterie extrem de periculoasă! Medicii atrag atenția: ”Poate fi fatală, dacă nu e tratată corespunzător!”

Este alertă la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui. Două fetiţe născute prematur au fost infectate cu o bacterie extrem de periculoasă. Chiar mama uneia dintre ele ar fi fost purtătoarea microbului. Potrivit unor surse, femeia nu şi-a monitorizat sarcina şi a venit la spital doar pentru naştere. 

Este alertă la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui. Două fetiţe născute prematur au fost infectate cu o bacterie extrem de periculoasă. Chiar mama uneia dintre ele ar fi fost purtătoarea microbului. Potrivit unor surse, femeia nu şi-a monitorizat sarcina şi a venit la spital doar pentru naştere.

La două săptămâni după ce a născut prematur gemene, această femeie a aflat că una dintre fetele ei a fost infectată cu Klebsiella, o bacterie extrem de periculoasă care a devenit rezistentă la majoritatea antibioticelor. S-ar fi contaminat de la o altă fetiţă, şi ea născută înainte de termen, după o sarcină gemelară.

”Am fost un pic devastată că, vă dați seama, ele sunt mici. Celălalt a fost un pic mai afectat. A și vomat și a făcut febră.”, a povestit mama unui copil infectat.

Bebeluşii au fost imediat izolaţi şi puşi sub tratament. Iar personalul medical a făcut analize pentru a se depista cauza infecţiei.

”O echipa de inspectori se află în unitatea sanitară investigand acest caz și prelevant probe pentru identificarea agentului patogen cauzator al afecțiunilor prematurilor.”, a declarat Ana Rinder, manager al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

”Încă așteptăm rezultatele de laborator cu privire la testele de autocontrol, adică testele recoltate din toate incintele din secția de neonatologie de la aparținători, de la mame și de la cadrele mediale pentru a putea stabili exact filiația acestei infecții.”, a declarat și Ana Rinder, manager al unității medicale.

Grav este că trei din zece mame care vin să nască la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui nu sunt monitorizate pe perioada sarcinii, iar doctorii depistează în ultimul moment dacă sunt sau nu purtătoare de viruşi sau bacterii. Asta s-ar fi întâmplat şi de acestă dată. Chiar una dintre mame ar fi avut Klebsiella.

Din fericire, cele două fetiţe infectate cu Klebsiella au răspuns tratamentului şi acum sunt în afara oricărui pericol. Însă netratată corespunzător, bacteria poate duce la apariţia pneumoniei sau meningitei, afecţiuni care, în cazul unor copii născuţi prematuri pot fi fatale.

Dezastrul școlilor din România: toalete în curte improvizate din lemn, clădiri fără autorizație sanitară, fără apă potab... Michael Schumacher, internat într-un spital din Paris! Ce se întâmplă în aceste momente cu fostul pilot de Formula 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x