Căutare Live

AN ȘCOLAR 2018 - 2019. Modificări la Evaluarea Națională! Ce trebuie să știe elevii

 Evaluarea Națională se modifică! Mai exact, această va fi susținută și la o limbă străină, informatică și științe de către elevii care au terminat acum clasă a V-a, anunța Ministerul Educației. 

an scolar 2018 - 2019 evaluarea nationala

Evaluarea Națională se modifică! Mai exact, această va fi susținută și la o limbă străină, informatică și științe de către elevii care au terminat acum clasă a V-a, anunța Ministerul Educației Edu.ro.

Elevii care acum au terminat clasa a V-a vor susține la sfârșitul gimnaziului Evaluarea Națională și la o limbă străină, la informatică, la competențe civice și sociale și la științe, așa cum prevede legea din 2011, conform hotnews.ro.

"În bază prevederilor art. 361 alin. (3) lit. b din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, Evaluarea Națională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfășura în conformitate cu prevederile art. 74 alin. 5 din Legea nr. 1/2011, menționată mai sus, începând cu generația de elevi care a început clasă a V-a în anul școlar 2017-2018".

În ceea ce privește portofoliul educațional, definit de Legea Educației că "elementul central al evaluării învățării" și drept "cartea de identitate educațională a elevului", Ministerul Educației a spus următoarele:

"Portofoliul educațional al elevului va deveni operațional, prin luarea în considerare la admiterea în învățământul liceal sau în învățământul profesional, începând cu anul școlar 2021-2022, mai exact cu generația de elevi care a început clasă a V-a în anul școlar 2017-2018.

În acest scop, la nivelul MEN s-a constituit un grup de lucru care va elabora, până la sfârșitul anului școlar 2018-2019, un model de portofoliu educațional de care să beneficieze toți elevii care fac parte din sistemul de învățământ românesc".

În funcție de notele de la Evaluarea Națională obținute de elevii clasei a 8-a este stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului are o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporție de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.

Rezultate Titularizare 2018 EDU.RO. Când se afișează NOTELE FINALE... Electric Castel 2018. London Grammar și-a anulat concertul...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x