Căutare Live

ANSVSA: Nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului. Respectarea cu stricteţe de către angajaţii din sectorul alimentar a igienei personale elimină posibilitatea ca aceştia să contamineze produsele alimentare, adaugă ANSVSA.

ANSVSA aduce "lămuriri bazate pe date ştiinţifice", "pentru o informare corectă şi pentru a limita manifestările nejustificate în rândul populaţiei, precum teama şi stările de panică generate de suspiciunea că alimentele de origine animală şi nonanimală ar putea constitui o sursă de transmitere pentru coronavirus".

"Astfel, în conformitate cu publicaţiile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi ale altor instituţii la nivel mondial (FAO, OMS) care monitorizează răspândirea coronavirusului, nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului. Reglementările legislative europene şi naţionale în domeniul siguranţei alimentelor se aplica la fel ca şi până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor şi bunelor practici de fabricaţie şi igienă de către operatorii economici din toate etapele de producţie, manipulare, transport şi comercializare a alimentelor către consumatorul final garantează punerea pe piaţă a unor alimente sigure", arată ANSVSA.

De asemenea, respectarea cu stricteţe de către personalul lucrător din sectorul alimentar a bunelor practici de igienă personală elimină posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare pe care le manipulează sau suprafeţele din cadrul unităţii.

Porţionarea, felierea, expunerea spre comercializare a alimentelor, realizate cu respectarea condiţiilor de igienă, nu costituie un pericol în ceea ce priveşte posibilitatea de transmitere a coronavirusului.

Operatorii din sectorul alimentar şi-au stabilit ghiduri de bune practici, iar ANSVSA face controale pentru a verifica modalitatea în care cerinţele privind siguranţa alimentelor sunt respectate.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Pacientul cu Covid-19 internat la Spitalul "Victor Babeş” din Capitală care şi-a dat masca jos şi a tuşit către cad...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri