Antena Căutare

Argentinienii care au pradat Bucurestiul, dati de gol de motocicleta

Jaful de la BCR, filiala din Piata Alba-Iulia, a fost a patra lovitura data de Gustavo Toranzo si Esteban Vasquez.

Toranzo Gustavo Alberto, 37 de ani, si Vasquez Esteban Emanoil, 24 de ani, sunt cei doi argentinieni care au dat lovitura de la BCR, filiala din Piata Alba Iulia, la data de 23 decembrie 2010 cand au furat un sac plin cu bani.

Autoritatile judiciare romane i-au identificat ca fiind autorii talhariei, dar si ai altor trei jafuri date la trei case de schimb valutar, situate in Capitala. Din pacate identificarea lor a fost posibila mult dupa ce banditii au sters-o din tara. Acestia se afla in prezent, bine, merci, in tara lor de bastina, Argentina, fiind localizati in orasul Cordoba.

Au fugit din Romania cu trenul

Au sters-o din Romania, la trei zile dupa ultima lovitura data, jaful de la BCR. In data de 26 decembrie, dupa ce au facut mai multe plati prin Ferentari, pentru "serviciile" prestate de niscaiva "tovarasi", Gustavo si Esteban au fugit din Romania pe calea ferata.

Au plecat cu trenul din Gara de Nord spre Sofia, iar de acolo, tot cu trenul s-au dus pana la Munchen. Cum insa Gustavo este recidivist si are interdictie in tarile din spatiul Schengen pentru ca a spalat bani in Germania, el a fost nevoit sa se desparta de partenerul de jafuri.

In timp ce Esteban a plecat din Munchen direct in Argentina, Gustavo n-a putut intra in Germania, fiind nevoit sa faca un mic ocol. A avut de ales din doua variante, una mai ieftina: sa se intoarca la Sofia pentru doar 100 de euro, a doua scumpa foc, dar la indemana buzunarului sau doldora dupa jafurile comise in Romania, sa plece in Argentina, dar via Austria, prin Johannesburg. Pretul: 4500 de euro. Fix pe aceasta a ales-o.

Procurorii romani au facut deja astazi demersurile pentru a obtine de la instanta de judecata emiterea, in lipsa, de mandate internationale de arestare. Ramane de vazut daca vom reusi sa obtinem extradarea lor pentru a-I trage la raspundere penala, tinand cont de faptul ca intre Romania si Argentina nu exista un tratat bilateral in baza caruia sa-I putem aduce la judecata. Singura varianta ar fi posibila, conform Biroului de presa al Ministerului roman de Justitie, in baza unor tratate multilaterale - pentru anumite infractiuni, desigur, daca Argentina isi extradeaza cetatenii.

Jaful de la BCR filiala Piata Alba Iulia a deschis anchetatorilor calea catre identificarea autorilor si a intregii palete infractionale. Nu mica le-a fost surpriza politistilor de la Sectia 11 si celor de la Politia Sector 3 cand au descoperit, mergand pe fir, ca argentinienii mai dadusera inca trei lovituri, bilantul total al "comorilor" furate fiind de 570.000 de lei, patru kilograme de bijuterii din aur si mai multe telefoane mobile.

Tot articolul, in Jurnalul National

Razie in Sintesti: Palate si masini de lux, din comertul cu fier vechi... Boc, despre Codul Muncii: Daca iti faci treaba si esti performant, legea te apara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x