Pictura pe lemn şi sticlă, croşetatul şi broderia cu fir de borangic sunt doar câteva din meşteşugurile aparent uitate.
La Braşov, şase meşteri populari au împărtăşit arta lor şi secretele meşteşugului cu 42 de elevi. Timp de două săptămâni tinerii au învăţat cum să facă de la zero o icoană pe sticlă sau un tablou pe lemn.
Totul a fost organizat sub formă de tabără gratuită cu scopul de a pune în valoare, astăzi, meşteşugurile tradiţionale din zona istorică Țara Bârsei.
Timp de două săptămâni, 42 de elevi împreună cu meşteri populari din Transilvania au reconstituit obiecte de mobilier şi decorative întâlnite în trecut în casele şi lăcaşele de cult din Ţara Bârsei. Tinerii au deprins arta picturii pe lemn şi sticlă, dar şi tainele sculpturii şi ale broderiei.
Fiecare dintre cei şase meşteri populari a avut sub îndrumarea lui câte şapte copii. Elevii şi-au descoperit pasiunea pentru arta populară şi au învăţat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă. Pe parcursul taberei, copiii au reuşit să realizeze 70 de creaţii meşteşugăreşti, printre ele se numără o ladă de zestre, ștergare, măsuțe și scaune din lemn. În toamnă obiectele vor fi donate cetăţii Feldioara, iar cu ajutorul lor va fi amenajată o încăpere tradiţională.