Antena Căutare

Asistentă de la Substaţia de Ambulanţă Năsăud, confirmată cu coronavirus şi internată la SJU din Bistriţa/ Angajaţii care au intrat în contact cu ea, testaţi

O asistentă de la Substaţia de Ambulanţă Năsăud a fost confirmată cu coronavirus, ea fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în timp ce colegul său de echipaj, ambulanţierul, a fost retras temporar din activitate, deşi testul este negativ în cazul său. Angajaţii care au intrat în contact cu femeia vor fi testaţi, iar substaţia decontaminată.

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, marţi, că în cursul zilei de 13 aprilie, o asistentă din Substaţia Năsăud a Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost confirmată pozitiv cu Covid-19.

"A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar asistenta a fost internată Spitalul Judetean de Urgenţă Bistriţa. Colegul ei de echipaj, ambulanţierul, a fost testat negativ, dar preventiv a fost retras din activitate cca 7-10 zile, timp în care se va realiza retestarea, la recomandarea DSP", arată sursa citată.

Ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor apropiaţi este în derulare.

La nivel intern, a fost derulată o anchetă internă si a fost dispusă testarea celor 25 de salariaţi (din totalul 31) suspectaţi ca şi contact cu asistenta pozitivă (la schimburile de tură din 9 apr/dim, 9 apr/seara; 10 apr/seară, 11 apr/dim).

Totodată, s-a început decontaminarea întregii substaţii Năsăud.

Sursa : news.ro

O româncă și-a pierdut sarcina, în luna a șasea, după ce a îndurat frigul, în Vama Nădlac: „Mi-au spus că inima copilulu... Primul ventilator românesc pentru cazuri de insuficienţă respiratorie a trecut de prima etapă de omologare și va fi test...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x