Pe lângă pericolul despre care se tot vorbeşte în ultima perioadă din puii cumpăraţi, o analiză a Ministerului Agriculturii arata ca pe rafturile magazinelor romaneşti se pun carne de pasăre şi ouă aduse din alte ţări UE la preţuri mai mici decât costă la poarta fabricii din străinătate
Fermierii români din industria cărnii de pasăre atrag atenţia Comisiei Europene asupra unor practici pe care ei le consideră neloiale şi cu care se confruntă atunci când vor să îşi listeze marfa în marile lanţuri de hipermarketuri. În ultima vreme, comercianţii aduc din statele membre carne de pasăre şi ouă sub preţul cu care ferma de origine îşi vinde marfa. Producătorii au solicitat Ministerului să intervină, iar oficialii guvernamentali ar fi promis că vor prezenta Comisiei această problemă.
De asemenea, fermierii au solicitat înfiinţarea unei structuri care să verifice aceste practici comerciale.
Puii din import nu provin din ferme normale, ci din adevărate depozite, fiind crescuţi într-un mediu toxic şi hrăniţi cu furaje pline de chimicale. În plus, puii sunt "umflaţi" cu apa de mare, de către procesator. O tehnică legală, dar care ne arde la buzunare, carnea astfel injectata cântărind mai mult.
De asemenea, puii care sunt crescuţi în medii nefavorabile, înghesuiţi şi chinuiţi în cuşti mici, dezvoltă de multe ori bacterii rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu. De asemenea cuştile slab igienizate şi pline de materii fecale ale păsărilor, pot fi o adevărată oaza pentru bacterii precum Salmonella şi Escherichia coli, care produc enterocolita şi infecţii urinare.
În urma unui studiu efectuat de un centru de sănătate din SUA, s-a descoperit prezenţa arsenicului (o substanţă cancerigenă) în carnea de pui. Conform specialiştilor, acesta ar proveni din medicamentele şi furajele destinate hrănirii păsărilor şi ar servi pentru prevenirea infecţiilor la pui şi creşterea accelerată a acestora, conferind de asemenea, o culoare plăcuta cărnii.