În postare, ea a subliniat importanța folosirii cremei de protecție solară în timp ce zbori cu avionul, pentru că există daune mult mai serioase când te afli la altitudini mai mari.
Atenție dacă stai la geam, în timpul zborului cu avionul. Detaliul pe care mulți călători îl scapă din vedere
„Chiar dacă vă aflați în interiorul aeronavei, din cauza altitudinilor mari, de fapt experimentați radiații UV mai puternice, mai ales dacă vă aflați pe scaunul ferestrei”, spune ea în videoclip.
Potrivit dermatologilor, afirmația tiktokeriței este parțial corectă, parțial greșită. „Vestea bună este că cineva care zboară doar ocazional are un risc probabil mai scăzut”, a spus dr. Elizabeth Jones, profesor asistent de dermatologie la Spitalul Universitar Thomas Jefferson din Philadelphia, scrie Huffpost.com.
Dar expertul a remarcat că, pentru membrii echipajului de zbor și piloți, riscul este mai mare. „Oamenii care zboară profesional vor fi expuși mult mai mult la lumina ultravioletă, având în vedere dimensiunea parbrizului”, și având în vedere tot timpul pe care îl petrec la o altitudine mai mare, a precizat ea.
Doctorița a menționat un studiu din 2015 care a constatat că piloții și echipajul de cabină au o incidență aproximativ de două ori mai mare a melanomului, o formă de cancer de piele mai puțin frecventă, dar mai gravă, în comparație cu populația generală.
Deci, există o legătură între zbor, expunerea la radiațiile UV și deteriorarea pielii.
„Ferestrele avionului blochează în mod eficient majoritatea razelor UVB”, a spus dermatologul, referindu-se la razele care pot provoca arsuri solare și cancer de piele. Deci, chiar dacă stai pe scaunul de la geam, probabil că nu vei ajunge să ai arsuri solare după un zbor. Dar asta nu înseamnă că nu pot apărea alte daune.
Acest lucru este valabil și pentru ferestrele non-avion, a spus dr. Jennifer Holman , un dermatolog la US Dermatology Partners Tyler din Texas. „Cele mai obișnuite ferestre dintr-o casă sau dintr-o mașină vor fi filtrate... ca 97%, 98% din radiația UVB, care este de obicei lungimea de undă la care cred oamenii că provoacă arsuri solare”, a spus ea.
În timp ce ferestrele blochează aceste raze, ele nu blochează toate razele. Potrivit medicului dermatolog, ferestrele avioanelor nu rețin pe deplin razele UVA, care pot „provoca îmbătrânire prematură, riduri și, în cele din urmă, pot contribui și la cancerul de piele”.
Experta a menționat că majoritatea ferestrelor din sticlă, inclusiv geamurile mașinii și ferestrele cafenelei locale, nu oferă, de asemenea, protecție UVA. În general, „majoritatea sticlei nu filtrează UVA”, a remarcat ea.
Folosirea protecției solare într-un avion te poate proteja de aceste raze dăunătoare, despre care medicul a spus că pătrund „mai adânc în piele” și te expun „la pericol pentru diferite tipuri de cancer de piele, inclusiv cea mai mortală formă, care este melanomul”.
Crema de protecție solară este importantă pentru oameni să o folosească zilnic, indiferent dacă zbori sau nu cu avionul. Deși este important ca toată lumea să poarte protecție solară în avion, doctorița a explicat că anumite persoane ar trebui să fie deosebit de precaute.
„Cu siguranță, cineva cu antecedente personale sau familiale de cancer de piele ar putea să aibă acea protecție suplimentară folosind SPF. Inclusiv persoanele cu pielea deschisă, care sunt mai sensibile la soare”
Atunci când faci cumpărături, este important să te uiți la produse cu spectru larg, ceea ce înseamnă că protejează atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB. Acest lucru este întotdeauna necesar, inclusiv într-un avion când nu ești protejat de acea lumină UVA.
Nu uita de alte protecții suplimentare, cum ar fi ochelarii de soare, pălăria, îmbrăcămintea corespunzătoare.
O tânără a primit de la iubitul ei o rochie specială, însă oamenii au sfătuit-o să se despartă de el: „E un semnal de al... Cursul valutar BNR, 6 iulie. Cât au ajuns să coste euro și dolarul. Diferențe senificative anunță Banca Naţională a Româ...