Antena Căutare

Autorităţile au recunoscut! Mărturisirea care afectează mii de oameni: "E încadrată la risc maxim. Nu rezistă la iarnă"

Viceprimarul Capitalei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, pentru că 80% din reţea este încadrată la categoria "risc maxim", fiind alcătuită din tronsoane mai vechi de 20 de ani.

Viceprimarul Capitalei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, pentru că 80% din reţea este încadrată la categoria "risc maxim", fiind alcătuită din tronsoane mai vechi de 20 de ani.

"Am adus o hartă care evidențiază foarte clar care este starea rețelelor primare. Este o hartă care prezintă riscul de avarie, adică riscul de spargere a conductelor. În risc maxim se încadrează peste 80% din rețea. Această rețea are o vechime mai mare de 20 de ani. De asemenea, pe hartă sunt evidențiate rețelele încadrate la categoria risc mediu, adică rețele a căror vechime este mai mică de 20 de ani. Dintr-un total de 931 de km de rețea pe primar, funcțională în acest moment, 60% ar trebui înlocuită imediat", a precizat Cornel Pieptea, potrivit agerpres.ro.

Viceprimarul Capitalei a adăugat că gestionarea sistemului de alimentare cu energie termică în regim centralizat, în condițiile actuale, va lăsa "cu siguranță" bucureștenii fără încălzire, iarna viitoare. Cauza principală pentru starea dezastruoasă a sistemului centralizat de termoficare este subfinanțarea serviciului.

"Această stare a releței duce la pierderi extrem de mari. În acest moment, RADET-ul este în colaps și când spun în colaps mă refer atât din punct de vedere financiar, mă refer la starea de degradare a rețelei și la imposibilitatea RADET-ului de a întreține rețeaua de termoficare", a afirmat Pieptea, menționând că datoriile pe care le înregistrează regia în acest moment sunt "de peste 300% față de cifra de afaceri", iar "asta înseamnă că sunt îndeplinite condițiile pentru declanșarea stării de insolvență".

Articolul continuă după reclamă

Pieptea a mai declarat că va propune includerea în bugetul municipalității pentru anul 2015 a sumelor necesare pentru asigurarea intervenției la rețeaua de termoficare astfel încât să se asigure menținerea în funcțiune a acesteia și să se limiteze progresiv pierderile tehnologice.

"Sumele vor fi obținute prin reprioritizarea celorlalte proiecte finanțate din bugetul Capitalei. Voi propune finanțarea doar a proiectelor care sunt deja demarate fizic, fără a mai angaja alte cheltuieli pentru a mai angaja alte cheltuieli pentru noi propuneri de proiecte", a susținut Pieptea.

Sursa: agerpres.ro

Creștinii sărbătoresc astăzi Sfinții 40 de Mucenici! Uite ce să faci ca să ai noroc și să îți meargă bine toată vara!... Prognoza meteo: Cum va fi VREMEA până pe 22 martie! Veştile nu sunt deloc bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x