Antena Căutare

Autorităţile au recunoscut! Mărturisirea care afectează mii de oameni: "E încadrată la risc maxim. Nu rezistă la iarnă"

Viceprimarul Capitalei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, pentru că 80% din reţea este încadrată la categoria "risc maxim", fiind alcătuită din tronsoane mai vechi de 20 de ani.

Viceprimarul Capitalei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, pentru că 80% din reţea este încadrată la categoria "risc maxim", fiind alcătuită din tronsoane mai vechi de 20 de ani.

"Am adus o hartă care evidențiază foarte clar care este starea rețelelor primare. Este o hartă care prezintă riscul de avarie, adică riscul de spargere a conductelor. În risc maxim se încadrează peste 80% din rețea. Această rețea are o vechime mai mare de 20 de ani. De asemenea, pe hartă sunt evidențiate rețelele încadrate la categoria risc mediu, adică rețele a căror vechime este mai mică de 20 de ani. Dintr-un total de 931 de km de rețea pe primar, funcțională în acest moment, 60% ar trebui înlocuită imediat", a precizat Cornel Pieptea, potrivit agerpres.ro.

Viceprimarul Capitalei a adăugat că gestionarea sistemului de alimentare cu energie termică în regim centralizat, în condițiile actuale, va lăsa "cu siguranță" bucureștenii fără încălzire, iarna viitoare. Cauza principală pentru starea dezastruoasă a sistemului centralizat de termoficare este subfinanțarea serviciului.

"Această stare a releței duce la pierderi extrem de mari. În acest moment, RADET-ul este în colaps și când spun în colaps mă refer atât din punct de vedere financiar, mă refer la starea de degradare a rețelei și la imposibilitatea RADET-ului de a întreține rețeaua de termoficare", a afirmat Pieptea, menționând că datoriile pe care le înregistrează regia în acest moment sunt "de peste 300% față de cifra de afaceri", iar "asta înseamnă că sunt îndeplinite condițiile pentru declanșarea stării de insolvență".

Articolul continuă după reclamă

Pieptea a mai declarat că va propune includerea în bugetul municipalității pentru anul 2015 a sumelor necesare pentru asigurarea intervenției la rețeaua de termoficare astfel încât să se asigure menținerea în funcțiune a acesteia și să se limiteze progresiv pierderile tehnologice.

"Sumele vor fi obținute prin reprioritizarea celorlalte proiecte finanțate din bugetul Capitalei. Voi propune finanțarea doar a proiectelor care sunt deja demarate fizic, fără a mai angaja alte cheltuieli pentru a mai angaja alte cheltuieli pentru noi propuneri de proiecte", a susținut Pieptea.

Sursa: agerpres.ro

Creștinii sărbătoresc astăzi Sfinții 40 de Mucenici! Uite ce să faci ca să ai noroc și să îți meargă bine toată vara!... Prognoza meteo: Cum va fi VREMEA până pe 22 martie! Veştile nu sunt deloc bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x