Antena Căutare

Autoritatile romane, in alerta, dupa ce meningita provocata de tantari a facut victime si in Bulgaria

Autoritatile din Romania iau masuri dupa ce meningita West Nile, provocata de tantari, a facut victime in Grecia si in Bulgaria. La nivelul capitalei, autoritatile supravegheaza zona de sud a Bucurestiului pe unde pot patrunde dinspre Bulgaria roiurile de tantari. Populatia este sfatuita sa se protejeze de tantari cu plase si sprayuri. Pana acum nu s-a semnalat niciun caz de imbolnavire la noi in tara.

In Grecia, trei persoane au murit si zeci s-au imbolnavit dupa ce au fost intepate de tantari. In organism a patruns un virus care a dus la inflamarea membranelor ce invelesc creierul.

"Alerta a pornit din Grecia, insa tantarii s-au raspandit. Ei au inaintat catre Bulgaria si acum exista temerea ca ar putea ajunge si in Romania. De aceea, autoritatile au intrat in alerta, mai ales ca ne-am mai confruntat cu o situatie asemanatoare. In 1996, Europa a trecut prin cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa" a declarat dr Adriana Pistol.

Boala West Nile are simptome asemanatoare cu o viroza - febra, dureri intense de cap, varsaturi si dureri musculare.

Dar putem preveni imbolnavirea daca luam cateva masuri minime de precautie: sa purtam haine care sa ne acopere mainile si picioarele, sa folosim produse impotriva tantarilor, sa avem plase speciale la usi si ferestre si sa indepartam din jurul casei recipientele cu apa statuta.

Pana in acest moment, in Romania nu s-a inregistrat niciun caz de meningita West Nile.

Carti de identitate "smart card", din 2011... Studiu: Romanii traiesc mai prost ca bulgarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x