Căutare Live

Atenție, femeile care se machiază și poartă mască de protecție își pun viața în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă: "Nu vă mai fardați!"

Medicul specialist în dermatologie, Oana Spânu, a declarat că măştile chirurgicale sau cele din materiale textile ar trebui să fie purtate până la maximum 5-6 ore,a cestea devenind focar de infecție mai ales pentru femeile care se machiază. Acestea riscă probleme grave cu tenul. Fața lor se poate desfigura.

Atenție, femeile care se machiază și poartă mască de protecție își pun viața în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă: "Nu vă mai fardați!"

pexels.com

În cazul în care măștile vor fi refolosite, acestea trebuie spălate şi călcate pentru a îndepărta bacteriile de pe suprafaţa lor, spune specialistul potrivit mediafax.

Bolnavii de coronavirus, duși de medici, cu tot cu paturi, să vadă marea. Imagini emoționante în Spania

„De când am redeschis cabinetul au venit multe paciente cărora le-a apărut sau li s-a exacerbat acneea şi dermatita periorală, adică inflamaţii, scuame, înroşirea pielii, senzaţii de sensibilitate, de usturime, de arsură în jurul gurii, chiar şi în jurul nasului. Le recomand să nu se mai machieze în perioada în care poartă masca.

Chiar dacă au un ten normal, fără probleme, să nu aplice în zona aceasta foarte multe produse. Şi aici mă refer la creme grase, la baza de machiaj, care este extrem de ocluzivă pentru pori, pentru glanda sebacee, la fonduri de ten cu putere mare de acoperire şi la pudre. Trebuie să se demachieze blând, să clătească bine produsul de curăţare cu apă. Dacă e posibil să se machieze doar în jurul ochilor şi în rest să aplice doar o cremă hidratantă. Aşa ar fi ideal pentru a preveni tocmai această proliferare bacteriană într-un mediu cald şi umed, care automat duce la apariţia acneei”, a spus Oan Spânu.

„S-a dus la cer și nu l-am putut îmbrățișa” Drama unui părinte care nu poate veni în țară, să își îngroape copilașul: „Tata, te aștept acasă!”

Oana Spânu recomandă oamenilor să se adreseze unui medic specialist dacă manifestările de tip acnee sau dermatită persistă mai mult de 10-14 zile.

Amenzile în trafic revin în forță! Carantina i-a făcut extrem de grăbiți pe șoferii din România! Polițiștii au suspendat 4.700 de permise într-o săptămână

Ce pățesc bărbații care poartă măști de protecție pentru un timp mai îndelungat

„Bărbaţii care mai fac câte un coş, două sau nici măcar, dar care se rad zilnic sau la două zile, pot să dezvolte prin purtarea măştii suprainfecţie bacteriană la nivelul foliculului pilos sau dacă folosesc aftershave-uri alcoolice şi pun după aceea masca se irită şi apar inflamaţiile pe zona bărbiei”, a mai spus medicul.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou/ Timpul de intervenţie al echipajelor...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri