Antena Căutare

Barack Obama, vacanță în Hawaii, în timp ce Rusia a început un război cu Ucraina. Cum a fost surprins

Fostul președinte al SUA, Barack Obama, sărbătorește astăzi Ziua Președintelui în Hawaii, alături de familia sa, în timp ce întreaga lume este speriată de războiul pe care Putin l-a pornit împotriva Ucrainei.

barack obama in camas bleu cu steagul SUA pe fundal Galerie
Fostul președinte al SUA, Barack Obama, sărbătorește astăzi Ziua Președintelui în Hawaii, alături de familia sa, în timp ce întreaga lume este speriată de războiul pe care Putin l-a pornit împotriva Ucrainei. | Profimedia

Barack Obama se relaxează în vacanță în Hawii alături de întreaga familie, acolo unde petrece Ziua Președintelui. Fostul președinte SUA se bucură de activități distractive precum scufundări și admiră balanele de pe o navă de croazieră.

Barack Obama, vacanță în Hawaii, în timpul războiului din Ucraina

Barack Obama se află în Hawaii alături de fiicele lui Malia, în vârstă de 23 ani, și Sasha, în vârstă de 20 ani, și de soția sa, Michelle Obama, care a împlinit luna trecută 58 ani. Fostul președinte a fost surprins de paparazzi pe un vapor în Maui, acolo unde, împreună cu familia sa, au admirat balanele, potrivit Daily Mail.

Citește și: Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plece din țară

Cei patru nu erau singuri, ci au fost acompaniați de alți prieteni pe vas, acolo unde toți erau în costume de baie și pantaloni scurți, bucurându-se de soare și de spectacolul creat de animalele marine.

Între timp, Joe Biden, actualul președinte al SUA, urmărește îndeaproape evenimentele care se petrec în Ucraina, după ce președintele Rusiei, Putin, a declanșat un război. Mai multe orașe din Ucraina au fost atacate de armata rusă, iar evenimentele s-au soldat cu numeroase victime.

Rusia a declanșat război în Ucraina

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a autorizat joi dimineața o operațiune militară în estul Ucrainei în zonele separatiste. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. În Ucraina a fost impusă legea marţială.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris joi dimineața pe Twitter că președintele rus Vladimir Putin „tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

Citește și: Ce se întâmplă în Republica Moldova după ce Rusia și Belarus au atacat Ucraina. Maia Sandu, cerere către Parlament

"Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul să acționăm este acum", a scris Kuleba pe Twitter.

Liderul de la Kremlin a precizat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Vladimir Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Vladimir Putin.

Te-ar putea interesa şi asta: Gafă uimitoare făcută la câteva ore după ce Rusia a invadat Ucraina! „Nu e chiar așa. În Ucraina mor oameni”

Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plec... Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei | FOTO. Firul evenimentelor petrecute până acum. Explozii în mai multe ora...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x