Antena Căutare

Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât România

Un instrument care are rolul de a estima câtă energie este neceseră pentru a menține rețeaua bitcoin activă a fost lansat săptămâna aceasta.

Un instrument care are rolul de a estima câtă energie este neceseră pentru a menține rețeaua bitcoin activă a fost lansat săptămâna aceasta.

Acesta se numește Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). Potrivit estimărilor cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, criptomoneda consumă mai multă energie electrică decât România.

Consumul rețelei monedei virtuale este mai mare decât cel al României ( circa 49,5 Twh/an), Elveției ( circa 58,5 TWh/an) și al Bulgariei ( 32,3 TWh/an). Rețeaua globală a bitcoin consumă pe parcursul unui an aproximativ 60 TWh pe an.

Consumul de energie electrică a rețelei bitcoin reprezintă aproximativ 0,25% din întregul consum anual de energie electrică din lume.

Un bărbat de 32 de ani din județul Arad şi-a înjunghiat fosta iubită şi pe fratele ei... "Iartă-mă, Doamne, și alungă greutatea din inima mea..." Rugăciunea care te scapă de depresie se citește trei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x