Antena Căutare

Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât România

Un instrument care are rolul de a estima câtă energie este neceseră pentru a menține rețeaua bitcoin activă a fost lansat săptămâna aceasta.

Un instrument care are rolul de a estima câtă energie este neceseră pentru a menține rețeaua bitcoin activă a fost lansat săptămâna aceasta.

Acesta se numește Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). Potrivit estimărilor cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, criptomoneda consumă mai multă energie electrică decât România.

Consumul rețelei monedei virtuale este mai mare decât cel al României ( circa 49,5 Twh/an), Elveției ( circa 58,5 TWh/an) și al Bulgariei ( 32,3 TWh/an). Rețeaua globală a bitcoin consumă pe parcursul unui an aproximativ 60 TWh pe an.

Consumul de energie electrică a rețelei bitcoin reprezintă aproximativ 0,25% din întregul consum anual de energie electrică din lume.

Un bărbat de 32 de ani din județul Arad şi-a înjunghiat fosta iubită şi pe fratele ei... "Iartă-mă, Doamne, și alungă greutatea din inima mea..." Rugăciunea care te scapă de depresie se citește trei ...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x