Antena Căutare

Blaga: "Pagubele inundatiilor vor fi mai mari de 0,6% din PIB. Vom apela la Fondul de Solidaritate UE"

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a spus, la videoconferinta cu prefectii, ca pagubele inundatiilor vor fi mai mari de 0,6% din PIB, ceea ce inseamna foarte mult, anuntand ca se va apela la Fondul de Solidaritate al UE.

COD GALBEN de ploi pentru 18 judete din N-E!

Blaga a precizat ca institutia pe care o conduce a inceput demersurile pentru accesarea Fondului de Solidaritate pus la dispozitie de Uniunea Europeana si le-a cerut prefectilor si subprefectilor sa faca o evaluare exacta a pagubelor produse
de inundatii, pentru ca vor veni experti care vor verifica datele comunicate.

VIDEO! Dezastrul, prin ochii vostri

''Pagubele nu vor atinge in niciun caz suma de trei miliarde de euro, dar vor fi mai mari decat 0,6% din PIB, ceea ce inseamna foarte mult. Rog o evaluare exacta a pagubelor, in maxim 10 zile de la stabilizarea situatiei, pentru ca vor veni experti ai Uniunii Europene si vor verifica'', a spus Blaga in videoconferinta de la Ministerul Administratiei si Internelor cu prefectii si reprezentantii Comitetelor pentru Situatii de Urgenta.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, in localitatea suceveana Patarauti, afectata grav de inundatii, ca va fi facuta o evaluare a pagubelor pentru a se stabili ce fonduri poate aloca Guvernul pentru ajutorarea oamenilor.
Totodata, Boc a spus ca va fi facut apel si la Fondul de Solidaritate al Parlamentului European, pentru refacerea infrastructurii distruse de apele revarsate.

Boc a spus ca in sedinta de miercuri a Guvernului vor fi alocate cate 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor si ca, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri si altor familii.

Premierul a precizat ca prioritatile autoritatilor sunt persoanele care au ramas fara case sau au fost evacuate din locuinte, astfel ca a dispus ca acestea sa primeasca de la rezerva de stat apa minerala, paturi si conserve.

Inundatiile din ultima perioada au afectat puternic numeroase localitati din judetele Botosani, Bacau si Suceava, multe case fiind distruse, altele fiind avariate, sute de persoane fiind evacuate, iar altele izolate.

Moldova, in alerta! Mai multe localitati ar putea fi lovite de viituri insemnate... Romania, pe locul 71 in topul coruptiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x