Antena Căutare

Bucureştenii ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă! RADET a făcut anunţul

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) anunţă iminenta sistare a activităţii, care va avea drept primă consecinţă directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Bucureşti. Acest lucru vine ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat iminenta sistare a activităţii, care va avea drept primă consecinţă directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Bucureşti. Acest lucru vine ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN.

UPDATE: Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anunţat, în urmă cu scurt timp, la Antena 3, că vor fi luate toate măsurile necesare astfel încât locuitorii Capitalei să nu rămână fără căldură. Romgaz nu va sista furnizarea gazelor, a spus ministrul.

"Nu este absolut niciun pericol, continuă furnizarea apei calde şi a căldurii în parametri normali. Avem ceea ce ne trebuie, avem gaze", a declarat la Antena 3 ministrul Energiei.

"Noi facem tot ce trebuie făcut astfel încât să nu existe probleme cu furnizarea", a mai declarat Andrei Gerea la Antena 3.

Sistarea activităţii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN.
„Am făcut numeroase apeluri, atât în spaţiul public, cât şi către toate instituţiile administrative implicate, pentru conştientizarea situaţiei, astfel încât factorii responsabili să poată lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au rămas însă fără răspuns. Tocmai de aceea, situaţia în care ne aflăm azi este foarte gravă şi afectează bucureştenii în mod direct. Vă asigur că vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman şi profesional pentru deblocarea situaţiei actuale", a declarat Valentin Viţălariu, directorul general RADET.

Sursa: antena3.ro

A fost identificat ultimul decedat din Clubul Colectiv! Are o poveste impresionantă! A murit încercând să salveze vieți!... Incendiu puternic într-un bloc situat în Piaţa Romană, din Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x