Numărul minim de zile de concediu ar putea fi majorat pentru angajații din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare, în cazul în care un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii va fi aprobat de Guvern. În plus, mai mulți angajați ar putea să-și cumuleze concediile de la două locuri de muncă.
Dacă în prezent acești angajați au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată de 18-25 de zile lucrătoare, în perioada următoare aceștia ar putea să beneficieze de un concediu de odihnă plătit, cu o durată de 21 ori 25 de zile lucrătoare, în funcție de vechimea lor în muncă.
Citește și: Statul ar putea acorda mai multe zile libere. Concediu de 42 de zile pentru mai multe categorii de bugetari
Astfel, în cazul vechimea în muncă este sub 10 ani, salariaţii vor beneficia de 21 de zile de concediu, iar în cazul în care vechimea în muncă este de peste 10 ani, ei vor avea o durată a concediului de 25 de zile, conform Adevărul.
De asemenea, Ministerul Muncii ar putea să permită cumularea a două perioade de concedii, în cazul salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.
Citește și: Ghidul concediului reușit: ce verifică un șofer responsabil înainte să plece la drum
Acum, însă, salariații care au o funcție de bază, cu o normă întreagă și o alta, secundară, au dreptul la un concediu de odihnă plătit numai de la unitate în care au funcția de bază. Cealaltă, în schimb, le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate.
În cazul în care acest proiect va trece, salariații vor putea să cumuleze concediile de la ambele funcții.
20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului 2019... Între furtuni violente şi căldura de foc, România trece prin extreme periculoase!...