Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Studiu: Cadavrele se mișcă după un an de la deces. Care sunt cauzele

O echipă de oameni de ştiinţă din „prima fermă de corpuri” din Australia a înregistrat, cu ajutorul camerelor de filmare secvenţială montate într-un centru de cercetare, mişcările cadavrelor în timpul procesului de descompunere.

O echipă de oameni de ştiinţă din „prima fermă de corpuri” din Australia a înregistrat, cu ajutorul camerelor de filmare secvenţială montate într-un centru de cercetare, mişcările cadavrelor în timpul procesului de descompunere.

''Am aflat că mâinile se mişcă semnificativ, astfel încât braţele care erau iniţial lângă corp au ajuns în laterale'', a declarat Allison Wilson, inițiatoarea studiului.

Camerele au realizat câte o fotografie la fiecare 30 de minute, timp de 17 luni. Prin acest mod, cercetătorii au observat modul prin care membrele cadavrelor se mișcă în timp ce corpurile se usucă și se descompun.

''O mână s-a depărtat şi apoi a revenit, aproape atingând din nou partea laterală a corpului'', a adăugat cercetătoarea.

Descoperirea ar putea ajuta anchetele polițiștilor în caz de crimă sau deces. Mișcările ar putea fi determinate de micşorarea şi contractarea ligamentelor în timp ce se usucă.

Centrul de cercetare a fost înfiinţat în urmă cu trei ani. Scopul acestuia este de a cerceta procesul de descompunere a cadavrelor în diverse condiţii, pentru a se putea reconstitui anumite scenarii în cadrul investigaţiilor criminalistice.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro