Antena Căutare

Căldura face primele victime! Mii de oameni au cerut ajutor la 112. Ce trebuie să faci pentru a te feri de caniculă

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, în ultimele 36 de ore, s-au înregistrat 2.059 de solicitări la Serviciul de Ambulanță din Capitală

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, în ultimele 36 de ore, s-au înregistrat 2.059 de solicitări la Serviciul de Ambulanță din Capitală

„De vineri dimineață și până în sâmbătă la ora 20.00 s-au înregistrat 2.059 de solicitări, dintre care 1.146 cazuri de urgență, 213 în loc public și 52 de lipotimii și sincope”, a declarat, sâmbătă seară, pentru AGERPRES, managerul Serviciului de Ambulanța București — Ilfov (SABIF), Alis Grasu.

Numărul solicitărilor înregistrate este cu 10% mai mare decât al celor raportate într-o zi cu un regim termic normal pentru această perioadă.

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A TE FERI DE CANICULĂ:

1. Intervale orare
Medicii recomanda ca între orele 11:00 şi 18:00 să te fereşti de soare! Este de preferat să stai în casă, la birou, însă dacă este imperios necesar să ieşi afară este bine să mergi numai prin locurile umbrite.

Protejează-ţi capul cu o pălărie, şapca sau cu o umbrelă specială pentru soare.
Îmbrăcămintea trebuie să fie deschisă la culoare,lejeră, din bumbac sau în, vaporoasa.

2. Apă
În această perioadă este recomandat să bei foarte multe lichide, minimun doi litri pe zi. Este bine să consumi apă plată, sucuri naturale, ceaiuri.

Chiar dacă este extrem de cald afară, apă rece NU este potrivită! Consumă lichidele la temperatura camerei şi nu aştepta să ţi se facă sete pentru a bea apă.
Băuturile care conţin alcool nu sunt recomandate! Acestea favorizează deshidratarea şi diminuează considerabil capacitatea organismului de a lupta contra caniculei.

3. Alimentaţie
În această perioadă este bine să consumi fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine: pepene, piersici, roşii, castraveţi etc.

4. Duşuri dese
Sunt recomandate duşurile dese, NU reci sau fierbinţi, ci călduţe! De asemenea, pentru senzaţia de răcoare este bine să nu foloseşti prosopul, lăsând apa pe piele până când se va evapora.

Schimbare majoră pentru părinţi! Înregistrarea copilului, în 30 de zile de la naştere, faţă de 15 zile cât era până acum... ATENŢIONARE METEO! Cod galben de furtuni, vijelii și grindină în mai multe județe din țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x