Calendar creştin 18 aprilie 2017. Ce sfinţi sărbătorim în a treia zi de Paşte

Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul, este pomenit în calendarul creştin-ortodox, la data de 18 aprilie.

Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul, este pomenit în calendarul creştin-ortodox, la data de 18 aprilie.

Ortodoxe
Sfintele Paști; Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

Greco-catolice
A III-a zi de Paști. Sf. cuv. Ioan

Romano-catolice
Sf. Atanasia din Egina

Cuviosul Ioan, ucenicul Sfântului Grigore Decapolitul, este pomenit în calendarul creștin ortodox la 18 aprilie.

A fost ucenic al Sfântului Grigore Decapolitul împreună cu Sfântul Iosif, "făcătorul de cântări". A trăit în timpul tulburărilor iconoclaste din vremea împăratului Leon Armeanul (813-820).

L-a însoțit pe părintele său spiritual, alături de Sfântul Iosif, în călătoria acestuia la Constantinopol, pentru a-i întări pe drept credincioși, pentru a lupta împotriva ereziei.

A rămas în capitala imperială și după moartea Sfântului Grigore, dedicându-se propovăduirii dreptei credințe. A trăit o perioadă și în Mânăstirea Sfântului Hariton de la Ierusalim. A murit la Constantinopol (sursa: vol. "Viețile Sfinților").

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri