Antena Căutare

Calendar ortodox 29 octombrie. Sărbătoare mare! Cui spui azi la mulți ani

Calendar ortodox 29 octombrie. E sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește pe Sfânta Anastasia Romana. La mulți ani celor ce poartă numele.

Calendar ortodox 29 octombrie. Sărbătoare mare! Cui spui azi la mulți ani
calendar ortodox 29

Calendar ortodox 29 octombrie. E sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește pe Sfânta Anastasia Romana. La mulți ani celor ce poartă numele.

Calendar ortodox 29 octombrie. Sfânta Anastasia Romana

Sfânta Anastasia Romana a trăit pe vremea împăraților Deciu și Valerian și a guvernatorului Prob, română de neam, tânără fiind și locuind într-o mânăstire. Aceasta, mărturisind pe Hristos cu îndrăzneală de față a fost bătută cu palme peste obraz și au întins-o pe jăratic cu foc, apoi au bătut-o cu toiege.

Apoi spânzurând-o pe lemn au strâns-o cu vârteje de munci și au străpuns-o cu țepi ascuțite. Și iarăși spânzurând-o, au strujit-o peste tot trupul.

La mulți ani de Sfânta Anastasia Romana! Semnicație nume

Semnificația numelui Anastasia provine din greaca și înseamnă înviere sau cea care învie din moarte, acest nume deosebit amintindu-ne de cel mai important moment al existenței noastre:

învierea cea de după moarte, învierea întru Hristos, învierea pentru viață veșnică, pentru mântuirea noastră prin dragostea fără margini a Domnului Dumnezeului nostru. Gândul la înviere ne întărește în luptă cu greutățile și ispitele, ne da speranța, ne liniștește și ne umple inimă de bucurie – “Inlauntrul nostru trebuie să fie pururea Inviere”.

Anastasia este o fire calmă și rezervată, distanță uneori. Anastasia este serioasă, timidă, cinstită și conștiincioasă și posedă înalte calități morale. Răbdătoare, stabilă, disciplinată și ponderata, Anastasia este o femeie neliniștită care se îndoiește de cele mai multe ori de capacitățile sale.

Anastasiei nu îi este frică de singurătate, o preferă de cele mai multe ori. Lucrurile superficiale nu sunt pe placul sau, se atașează rapid de tot ce este profund și real. Dacă faci parte din cercul sau de prieteni înseamnă că Anastasia te consideră o persoană demnă de acest lucru.

surse: doxologia.ro, semnificatia-numelui.net

Un oraș întreg, devastat de o tornadă puternică! Autoritățile au emis COD ROȘU de FURTUNI, iar școlile au fost închise... „Putea să cadă, să moară lume, cine răspunde?” Pagube după cutremurul de duminică! Pericolul la care sunt expuși peste 6...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x