Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Calendar ortodox. Sărbătoare mare pe 31 ianuarie. Sfinții care te vindecă de orice boală

Calendar ortodox. Biserica îi prăznuiește pe Sfinții făcători de minuni şi doctori fără de arginţi, Chir şi Ioan. 

Calendar ortodox. Biserica îi prăznuiește pe Sfinții făcători de minuni şi doctori fără de arginţi, Chir şi Ioan.

Calendar ortodox. 31 ianuarie. Potrivit doxologia.ro , aceşti sfinţi mucenici au trăit în zilele împăratului Diocleţian. Chir era din Alexandra, iar Ioan era din Edesa. În prigoana pornită atunci împotriva creştinilor, Chir s-a dus spre mare, către aşa-zisul sân al Arabiei, şi luând cinul călugăresc a locuit acolo.

Calendar ortodox, 31 ianuarie. Ioan, venind la Ierusalim şi auzind de minunile ce le făcea Chir, că vindecă tot felul de boli şi de neputinţe, s-a dus la Alexandria. Iar de acolo aflând unde se găsea Chir, s-a dus la el şi a vieţuit laolaltă cu el. Şi trăind ei acolo, au auzit că a fost prinsă o femeie, anume Atanasia cu trei fiice ale ei: Teodota, Teoctista şi Eudoxia, pentru credinţa în Hristos, şi că trebuie să stea în faţa judecătorului. Sfinţii s-au temut ca nu cumva femeile, de teama chinurilor, să cadă din credinţă. De aceea au mers la ele şi le-au îmbărbătat să rămână tari în chinuri. Din această pricină au fost prinşi şi ei, şi după multe chinuri li s-au tăiat capetele, împreună cu acele femei.

Se spune că puterea vindecătoare a Sfinților Chir și Ioan este mare și te vindecă de orice boală trupească ori sufletească.

Recomandari