Echinocțiul de toamnă se va produce pe 23 septembrie. Începând cu acea zi soarele se va afla pe ecuatorul ceresc. Astfel, ziua va fi aproximativ egală cu noaptea începând cu 26 septembrie. În emisfera sudică durata zilei crește, iar în cea nordică va scade.
Despre echinocțiul de toamnă
De la alcătuirea calendarului gregorian, din 1582, echinocțiul de toamnă a început pe 21, 22, 23 sau 24 septembrie. Cel mai des acesta începea pe 22 sau 23 septembrie. Următoarea dată când echinocțiul de toamnă va fi pe 21 septembrie va fi în 2092.
Până pe data de 23 septembrie, luna va traversa constelațiile Capricornus și Aquarius, ajungând în apropierea planetei Neptun chiar pe data de 23. Neptun se va afla deasupra Lunii dar nu se poate observa cu ochiul liber.
Punctul autumnal sau punctul echinocțiului de toamnă se află la intersecția dintre ecuatorul ceresc și ecliptică. Soarele se află la această dată în dreptul ecuatorului ceresc. Astfel, acesta va răsări și va apune la est respectiv la vest. Indiferent de latitudine, durata zilelor va fi egală.
Cum ne afectează echinocțiul de toamnă
Astronomia ne învață că energia universală a planetei se modifică o dată cu venirea echinocțiului de toamnă. Astfel, noua energie care învăluie planeta ne îndeamnă la meditație și gândire, fiind o energie de factură pozitivă. După echinocțiul de toamnă este timpul ideal pentru a ne lua angajamente. Până la sosirea iernii astronomice, persoanele singure pot avea de suferit deoarece starea de singurătate se poate amplifica.
Prin urmare, ne luăm rămas bun de la vară și căldură, pregătindu-ne pentru un nou anotimp. Cu toate acestea, nu trebuie să ne pregătim de hibernare, ci trebuie să continuăm să fim productivi și să gândim pozitiv.
Sursă foto: nicolaegeanta.blogspot.com, iuliaradu.wordpress.com