Antena Căutare

Cand se redeschide Transfăgărașanul în 2018

Cunoscut și ca DN7C, Transfăgărașanul leagă Ardealul de Muntenia și are o lungime de 92 de kilometri. Este cel mai lung drum din țară care străbate muntele Paltinului și, pe lângă, peisajele pe care le oferă, turiștii pot întâlni pe traseu 27 de viaducte și poduri și un tunel de 887 metri.

Cunoscut și ca DN7C, Transfăgărașanul leagă Ardealul de Muntenia și are o lungime de 92 de kilometri. Este cel mai lung drum din țară care străbate muntele Paltinului și, pe lângă, peisajele pe care le oferă, turiștii pot întâlni pe traseu 27 de viaducte și poduri și un tunel de 887 metri.

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) şi leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

În perioada 28 octombrie 2017 - 30 iunie 2018, DN 7C - TRANSFĂGĂRĂŞAN este închis pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie.

Drumul este în continuare deschis circulaţiei publice pe următoarele sectoare:
- Jud. Argeş - din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104);
- Jud. Sibiu - de la intersecţia cu DN 1 (km. 151 + 955) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130+800).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spectaculosul drum a fost construit între anii 1970-1974, cu eforturi imense din partea soldaților și a muncitorilor care au reușit să creeze un drum în creierul munților. Viețile omenești pierdute au fost foarte multe; oficial numărul era de 40 de morți, dar oameni care au lucrat la acest drum povestesc de faptul că numărul celor decedați e de numărul sutelor.

Imagini şocante într-o benzinărie din Capitală. O maşină a intrat pur şi simpul prin geamul staţiei peco. Dacă sunteți s... Salarii mai mari pentru parlamentari! Primeasc spor pentru că muncesc... în condiţii grele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x