Antena Căutare

Când trebuie să despodobești bradul dacă nu vrei să ai ghinion tot anul, potrivit tradiției celor 12 zile de sărbătoare

Există o tradiție în ceea ce privește împodobitul bradului, dar puțini știu că există și o regulă de care trebuie să ții cont atunci când despodobești pomul de Crăciun, dacă nu vrei să ai ghinion tot anul. Descoperă ce spune tradiția.

Descoperă când trebuie să strângi bradul dacă nu vrei să ai ghinion tot anul | sursa foto: Shutterstock

Cei mai mulți dintre români obișnuiesc să împodobească bradul în Ajunul Crăciunului, respectând tradițiile și obiceiurile vechi. Sunt și unii care îl fac mult mai din timp, pentru a se putea bucura mai mult de acesta. Iată că există totuși și tradiția celor 12 zile de sărbătoare, ce arată când trebuie despodobit bradul dacă nu vrei să ai ghinion tot anul.

Când trebuie să despodobești bradul dacă nu vrei să ai ghinion tot anul, potrivit tradiției celor 12 zile de sărbătoare

Dacă vrei să alungi ghinionul din casa și din viața ta în anul ce vine, atunci poate că ar trebui să ții cont de această tradiție.

Una dintre cele mai frumoase momente din timpul sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului de Crăciun. În stil clasic sau în stil ceva mai modern, cu decorațiuni de o singură culoare sau multicolore, pomul aduce o bucurie reală nu doar copiilor, ci și adulților. Cei mai mulți dintre români obișnuiesc să împodobească bradul în Ajunul Crăciunului, respectând tradițiile și obiceiurile vechi. Sunt și unii care îl fac mult mai din timp, pentru a se putea bucura mai mult de acesta.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ce a putut să găsească o femeie în bradul proaspăt împodobit. Nu i-a venit să creadă ce a ieșit dintre decorațiuni

Totuși, se pare că există și o tradiție pe care puțini o știu și o aplică. Iată, așadar, când trebuie să despodobești bradul dacă nu vrei să ai ghinion tot anul, potrivit tradiției celor 12 zile de sărbătoare.

Cele 12 zile de sărbătoare încep de pe data de 25 decembrie și se termină 12 zile mai târziu, adică pe 6 ianuarie, de Epifanie (Bobotează), arată cei de la livingetc.com.

Citește și: A crezut că a cumpărat un brad de Crăciun, dar cu ce a ajuns să plece din magazin a înspăimântat-o: „Te-au păcălit!"

Așadar, dacă vrei să ai noroc în anul care vine, atunci cu siguranță ar trebui să respecți această tradiție a despodobitului bradului de Crăciun, indiferent dacă este vorba despre un pom artificial sau unul natural.

De ce e bine să pui o moneda în bradul de Crăciun. Tradiția despre care nu mulți știu

O tradiție veche de secole spune să fie agățată în brad și o monedă. Astfel familia ar atrage norocul și bogăția și va avea parte de bucurii și realizări deosebite în anul ce vine.

Conform tradiție, moneda este înfășurată în hârtie și legată cu ață roșie. Aceasta devine un talisman pentru prosperitate și împlinire. Moneda din bradul de Crăciun atrage și fericire și stabilitate în cămin, fiind un magnet pentru energie pozitivă.

Și în 2024 vom avea parte de spectacole astronomice. Ce ploi de stele putem vedea în România anul viitor... Care sunt versurile originale ale Plugușorului. Urează „Un An Nou fericit” ca pe vremuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 6 noiembrie 2024. Ana Maria și Sebastian au câștigat 15.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 6 noiembrie 2024. Ana Maria și Sebastian au câștigat 15.000 de lei Miercuri, 06.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x