Orice persoană atrasă de avicultură își va dori la un moment dat să crească păsări de curte sau chiar animale, fie pentru a asigura o sursă de hrană sănătoasă pentru familie și cei apropiați, fie în scop comercial.
Ca acest obiectiv să fie transformat în realitate este necesară la început de o investiție financiară, care trebuie realizată inteligent. Succesul unei mici afaceri de acest tip nu depinde decat parțial de bani. Pe lângă buget este nevoie de implicare, documentare și motivația de a face lucrurile bine.
Dacă vă numărați printre cei care se inițiază într-o astfel de acțiune, trebuie să aveți un teren suficient de generos, mai ales dacă intenționați să creșteți mai multe tipuri de păsări care necesită separare. Un element indispensabil este voliera, adică acea plasă care separă și acoperă zonele în care cresc păsările sau care delimitează perimetrele de hrănire. Puteți folosi voliere pentru a amenaja ferme de păsări sălbatice, cum ar fi fazani, struți, prepelițe, sau ferme de păsări domestice precum pui, rațe, curcani, gâște. Volierele sunt utile și pentru a ține o evidență mai clară a numărului de păsări și de a le oferi acestora condiții mai bune sau protecție împotriva unor specii mai agresive.
Prețul unei voliere este accesibil, însă contează foarte mult calitatea acesteia. Este recomandat să alegeți produse de calitate și rezistente. Volierele de calitate ar trebui să întrunească o serie de caracteristici. În primul rând, acestea trebuie să fie confecționate din plase de înaltă rezistență, realizate special pentru exterior, să ofere protecție UV (să poată fi expuse direct în lumina solară), la îngheț și alți factori atmosferici. Unele caracteristii pot să difere de la un producător la altul, insă volierele pot fi realizate pe comandă, în funcție de nevoile clienților. În general, volierele sunt realizate din polietilenă, poliamidă PA sau poliester cu nod, iar ochiurile sunt cuprinse între 6 și 400 de mm.
Volierele sunt structuri simple, care se montează ușor și care nu necesită contracte suplimentare pentru montaj sau întreținere. Informațiile de bază se primesc de regulă de la producător, care vă poate oferi și detalii suplimentare despre utilizarea lor în condiții optime. Dacă alegeți voliere rezistente, le veți putea muta și remonta în alte ocazii în care aveți nevoie de ele.
Șofer de curierat, surprins în timp ce făcea derapaje pe zăpadă. ,,Vă întrebaţi unde sunt coletele?”... VREMEA dă lovitura FINALĂ în România: fenomenul METEO SUPER ARCTIC!...