Antena Căutare

Ce este Flurona, noua formă de Covid-19 combinat cu gripă. Simptome și cum se deosebesc de variantele deja existente

Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus a atras atenția autorițăților și cadrelor medicale, în ultimele zile.

o seringa si cateva doze de vaccin
Populația este sfătuită să se vaccineze, cel puțin, cu vaccinul antrigripal, pentru prevenirea gripei și a infecției cu Covid-19, simultan | Profimedia

Primul astfel de caz a fost descoperit în Israel, unde o femeie însărcinată și nevaccinată a prezentat astfel de simptome, însă, la scurt timp a fost externată cu o stare de sănătate bună, potrivit publicației The Times of Israel.

Cazul este primul documentat, însă există suspiciunea că mai sunt și altele, nediagnosticate încă.

Autoritățile israeliene fac cercetări să verifice cât de severă poate fi boala. De altfel, și în Spania a fost depistat un astfel de caz.

Situația nu este una surprinzătoare. Specialiștii au avertizat, în 2020, în legătură cu posibilitatea îmbolnăvirii de gripă și Covid-19 în același timp

Deși este primul caz confirmat, situația nu este una surprinzătoare pentru autorități deoarece au luat în calcul, încă din 2020, posibilitatea unei gripe concomitent cu infectarea cu virusul Covid-19.

Ambele infectări sunt virale, însă vaccinul antigripal anual este în schemă de ani buni și nu ar trebui evitat, potrivit informațiilor medicilor, se arată în presa internațională.

„Da, este foarte probabil ca o persoană să aibă și gripă și virusul Covid-19 în același timp. Ambele infecții sunt virale”, au declarat reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Totodată, aceștia mai spun că simptomele sunt aproape identice, ceea ce îngreunează un diagnostic clar de gripă sau infecție cu Covid-19, bazându-se doar pe simptome.

Totuși, potrivit expertului în Medicină Internă, Dr. Jorge Rodriguez, citat de CNN, “în cazul infecției cu Flurona, febra poate fi mai puternică iar dificultățile de respirație pot fi mai accentuate.

De altfel, pierderea gustului și a mirosului pot fi mai îndelungate. Dar ceea ce este mai periculos, este faptul că durata bolii poate fi mai mare. Pe fondul unei imunități scăzute, Flurona poate cauza complicații serioase iar apariția primelor simptome poate întârzia.

Care sunt simptomele comune infecțiilor cu Covid-19 și gripă

Printre simptomele comune ale celor două boli se numără: febră, tuse, dificultăți respiratorii, oboseală, durere în gât, durere musculară, dureri de cap, vomă și diaree.

Deasemenea, chiar dacă pierderea gustului, respectiv a mirosului, este mai mult un simptom al bolii cauzate de virusul Covid-19, nu este exclus și în cazul unei infectări cu gripă.

“Sunt încă multe necunoscute cu privire la efectele pe care virusul Covid-19 și gripa le pot avea asupra unei persoane, în cazul în care infectarea se întâmplă simultan, însă este lesne de înțeles că două boli respiratorii avute în timpul aceleiași ierni înseamnă un lucru complicat. Oamenii sunt încurajați să se vaccineze cu vaccinul antigripal", potrivit Newsweek.

Antena Stars lansează reality show-ul La Famiglia, cu Amalia Bellantoni. Când poate fi urmărită noua producție... Ce simptome ale Omicron sunt observate la pacienţii COVID-19 vaccinaţi şi nevaccinaţi. Diferențele între cei care se îmb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x