Antena Căutare

Studenții se pregătesc de un nou an universitar. Ce facultăţi au fost în topul preferinţelor pentru absolvenţii de liceu

Absolvenţii de liceu care au ales să înveţe la Cluj, Timişoara sau Sibiu au preferat ingineria, informatica sau medicina. În acest timp, singura facultate din România care pregăteşte specialişti în designul şi tehnologia mobilei şi a produselor finite din lemn nu a avut căutare la tineri, deşi locurile de muncă sunt ca şi asigurate.

Absolvenţii de liceu care au ales să înveţe la Cluj, Timişoara sau Sibiu au preferat ingineria, informatica sau medicina. În acest timp, singura facultate din România care pregăteşte specialişti în designul şi tehnologia mobilei şi a produselor finite din lemn nu a avut căutare la tineri, deşi locurile de muncă sunt ca şi asigurate.

La Ploieşti o specializare unică în ţară a fost suspendată din cauza lipsei de studenţi, aceeaşi soartă având-o şi la Galaţi una dintre cele mai rare specializări de la universităţile din întreaga ţară. Aici, la admitere s-au prezentat doar doi candidaţi şi profesorii au decis să suspende cursurile.

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu cea mai mare concurenţă a fost la Inginerie, datorită dezvoltării parcului industrial de la marginea oraşului, care oferă locuri de muncă tinerilor încă din timpul facultăţii. În total, la Inginerie au fost scoase la concurs 883 de locuri la Licenţă şi 455 la programe de master.

Concurenţă a fost şi la Facultatea de Medicină, unde au candidat patru persoane pe un loc pentru toate programele scoase la concurs, respectiv Medicina generală, Farmacie şi Medicina Dentară.

În Cluj-Napoca, specialiştii în IT sunt la mare căutare pe piaţa muncii, oraşul susţînând noile tehnologii şi aici activând sute de firme din acest domeniu. Multe dintre acestea racolează angajaţii de pe băncile facultăţilor, iar astfel diplomă de licenţă asigură automat un loc de muncă în acest domeniu.

Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) are alocate pentru anul universitar 2018/ 2019 un număr de 561 de locuri la specializarea Informatică pentru limbile română, maghiară, germană şi engleză în primul an, numărul fiind constant din 2015.

Şi la Timişoara specializarea Informatică este cea mai căutată în Universitatea Politehnică din Timişoara, la admiterea din vară fiind înscrişi 12 candidaţi pe un loc, în condiţiile în care viitorii studenţi nu trebuie să dea examen de admitere.

La Braşov, Facultatea de Ingineria Lemnului din cadrul Universităţii Transilvania, care nu scoate niciun şomer, a rămas cu locurile neocupate.

La Ploieşti, conducerea Universităţii Petrol Gaze a decis suspendarea specializării Geologia resurselor petroliere din cadrul Facultăţii Ingineria Petrolului şi Gazelor, unică în ţară, din cauza numărului mic de studenţi.

Sursa: Mediafax

Accident CUMPLIT! Cinci persoane, printre care o femeie însărcinată, au ajuns de urgență la spital, după ce mașina în ca... Anunț important pentru persoanele care călătoresc cu avionul! Ce trebuie să faci dacă ți-a fost pierdut sau deteriorat b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x