Antena Căutare

Ce greșeli există în manualul de Biologie clasa a VI-a, an școlar 2019

Manualul de Biologie de clasa a VI-a conține greșeli flagrante, poziționând în mod eronat organe vitale majore precum inimă și ficat.

| greseli manual bilogie an scolar 2019

În scandalul manualelor mai cade pradă o altă materie, tratată cu ”erori” de substanță. Manualul de Biologie de clasa a VI-a conține greșeli flagrante, poziționând în mod eronat organe vitale majore precum inimă și ficat. Greșelile din manualul de Biologie nu se limitează doar la acestea.

În premieră, elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Instituția a modificat procedura de realizare a manualelor școlare și nu le mai cumpără prin licitație publică, ci le editează la Editura Didactică și Pedagogică din subordinea sa. Doar că, acestea conțin erori.

Manualul de Biologie, EDP, greșeli

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului. Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale, scrie Hotnews.

Articolul continuă după reclamă

“Vasele de sânge însumează peste 160.000 de kilometri”, învață copiii, la pagina 10, în cadrul rubricii “Știați că…?” Informația este contrazisă 7 pagini mai târziu: “Totalitatea vaselor de sânge din corpul unui adult are o lungime de 96 000 km”.

“Parazitul ia substanțele hrănitoare gata preparate de gazdă fără să o mai supună proceselor de digestie.” – Pe lângă acordul făcut greșit (corect este “Parazitul ia substanțele hrănitoare gata preparate de gazdă, fără să le mai supună proceselor de digestie”), nici informația nu este exactă, spun profesorii contactați de HotNews.ro. De exemplu, căpuşele digeră sângele pe care îl sug de la gazde.

În plus, elevii sunt puși să răspundă la întrebarea: “De ce în vecinătatea lichenilor nu trăiesc şi alte plante?” (Pagina 37) Lichenii nu sunt plante, deci formularea “alte plante” este incorectă, iar unii licheni cresc pe plante, deci întrebarea în totalitate este greșită. Manualul face confuzie între mucegai și paraziți. Și lista poate continua.

Vă reamintim că noul an școlar 2018- 2019 este pe cale să înceapă. Pe 10 septembrie 2018, clopoțelul va suna din nou de intrare. Pe această cale, le dorim elevilor rezultate școlare cât mai bune!

CUTREMUR neobișnuit în România!Ce intensitate a avut și unde a fost localizat... Vestea momentului în învățământul românesc! 200 de lei pentru părinții care își trimit copiii la After School!!!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x