Antena Căutare

Ce NU AI VOIE să faci sub nicio formă în zilele de VINERI din POSTUL PAȘTELUI!

Parintele Ilie Galaction ne-a lasat mostenire o serie de poveti despre comportamentul corect pe care trebuie sa il adoptam in Postul Mare.

Se stie ca in zilele de vineri din post nu se spala haine, nu se face curatenie si nu se consuma produse alimentare de provenienta animala.

Conform Parintelui Galaction, trebuie sa avem in vedere ca a tine post nu este usor, ca exista o oranduiala in toate.

Calugarul de la Manastirea Sihastria postea miercurea si vinerea pana seara, iar felul in care tinea post este un exemplu pentru toti crestinii.

Odata, a raspuns acela, un sfant a vazut ca duceau un mort la groapa. In fata si in spate il insoteau doi ingeri frumosi. „Cine sunteti voi?”, a intrebat sfantul. „Eu ma numesc Miercuri, iar eu Vineri, i-au raspuns ingerii.

Am venit aici, cu porunca de la Domnul, sa ajutam acest suflet, pentru ca toata viata lui a postit miercurea si vinerea, ca sa aminteasca de Patimile Domnului.”

De atunci, a completat Parintele Galaction, nu am mancat niciodata in aceste zile, ca sa ma ajute si pe mine Miercuri si Vineri la ceasul mortii mele”, noteaza doxologia.ro.

Fragmentul face parte din cartea „Minuni ale Sfintilor Ingeri”, Editura Bunavestire, Bacau, 2002, p. 213, scrisa de Ion Andrei Tarlescu.

„Parinte, i-a zis ucenicul lui, ziua este mare, iar tu esti in varsta si neputincios. Nu este mai bine sa mananci mai devreme?

LUNI, 5 MARTIE, încep înscrierile în CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. Ce trebuie să știi... Imagini şocante într-o benzinărie din Capitală. O maşină a intrat pur şi simpul prin geamul staţiei peco. Dacă sunteți s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x