Antena Căutare

Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfântul Ilie 2023. Se spune că atrage belșugul dacă îl consumi

Îți prezentăm în rândurile de mai jos ce pun credincioșii pe masă de Sfântul Ilie, ca să aibă un an îmbelșugat. Preparatul nu se face deloc greu!

https://a1.ro/1098223 Galerie
https://a1.ro/1098223 | Captură Youtube/Shutterstock

Sfântul Ilie este prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie. Potrivit tradiției, credincioșii au grijă să pună pe masă acest desert extrem de gustos și fructat, despre care se spune, în popor, că aduce noroc dacă îl consumi. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Mesaje de Sfântul Ilie. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru sărbătoriți

Ce preparat pun oamenii pe masă de Sfântul Ilie pentru un an îmbelșugat

Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa oamenilor de Sfântul Ilie este o prăjitură care se face din ouă și mere, însă cu mențiunea că aceste fructe trebuie consumate abia după ce au fost sfințite, căci, în caz contrar, este considerat mare păcat să le mănânci.

Ingrediente:

  • șase ouă,
  • 150 de grame de zahăr pudră,
  • 125 de grame de făină,
  • trei linguri de ulei de floarea soarelui,
  • patru mere,
  • patru linguri de frișcă,
  • o lămâie

Pentru început, se spală bine merele și se curăță de coajă și cotor. Acestea se taie feliuțe de 1 cm grosime și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Între timp, se pregătesc ouăle în două boluri diferite.

Într-unul, se amestecă bine gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când se formează o cremă groasă, iar, în celălalt, se bat albușurile împreună cu un praf de sare până devin spumă. În momentul în care spuma devine tare, se adaugă restul de zahăr, amestecând totul din nou.

Apoi, spuma de albușuri se va încorpora cu gălbenușurile frecate, peste care se va pune și făină, amestecând aluatul până la omogenizare. După, se ia o tavă rotundă care se tapetează cu hârtie de copt, pe care se pun feliile de mere.

Deasupra bucăților, se va turna aluatul, urmând ca acesta să fie băgat la cuptor la temperatura potrivită. Dacă a trecut testul cu scobitoarea, atunci prăjitura poate fi scoasă din cuptor și răsturnată invers, astfel încât merele să rămână deasupra.

Prăjitura se poate orna cu ce arome dorești, însă merge de minune cu frișcă sau ciocolată rasă. Preparatul se servește neapărat când este cald. Poftă bună!

Citește și: Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2023. Rugăciunea puternică pe care credincioșii o rostesc doar astăzi

Ce spun medicii despre tratamentul cu nămol în timp ce stai la soare. La ce riscuri se expun persoanele care fac plajă a... Ce salariu primește un asistent social în România. Ce apare în fișa postului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x