Antena Căutare

Ce salariu are un salvamar în România. Pentru câți bani își riscă viața

Salvamarii sunt foarte importanți pe plajele din România, pentru salvarea turiștilor care se aventurează zilnic în valurile periculoase ale Mării Negre. Ei își pun viața în pericol în orice moment, însă pentru niște sume care nu sunt atât de satisfăcătoare.

Galerie
Ce salariu are un salvamar în România. Pentru câți bani își riscă viața | Shutterstock

Autoritățile române au suplimentat numărul salvamarilor de pe plaje pentru a se asigura că turiștii vor fi salvați în cazul unui pericol. Peste 100 de salvamari se află doar pe plajele din Constanța și Mamaia, potrivit observatornews.ro. Iată cât câștigă!

Citește și: Câți bani câștigă un polițist local. Salariul este mai mare decât al unui medic

Pentru câți bani își riscă viața un salvamar din România

Cu toate acestea, bugetele alocate pentru salvamari nu au fost prea mari. Specialiștii susțin că salariile acestora, în anul 2024, au rămas la nivelul celor din 2023, mai transmite sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, un salvamar debutant câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună, iar venitul poate crește în funcție de experiență. Însă, creșterea nu este prea mare.

Salvamarii lucrează de la 08:00 la 19:00, ceea ce înseamnă că dacă un turist este pus în pericol în orele din afara programului de lucru, șansele ca el să fie salvat la timp scad considerabil.

Plata salvamarilor este și ea o problemă, pentru că autoritățile au tot pasat-o. La un moment dat, se vorbea ca plata salvamarilor să fie făcută de cei care administrează plajele şi care obţin bani din concesionarea sau închirierea lor către agenţi economici, mai transmite observatornews.ro.

Citește și: Scrisoarea emoționată a unei fetițe pentru un salvamar. Cuvintele care l-au emoționat până la lacrimi pe bărbat

Salariile încasate de salvamarii din România sunt cu mult mai mici decât cele încasate de salvamari din alte ţări. Tocmai din acest motiv autorităţile locale au întâmpinat dificultăți în a angaja salvamari, potrivit sursei citate.

Ce salariu primește un angajat la „împinge tava” în Mamaia

Cei care vor un loc de muncă sezonier trebuie să aibă în vedere că litoralul reprezintă o oportunitate foarte bună, având în vedere că patronii caută cu disperare angajați pentru această perioadă, notează Cancan.

La malul mării, distracția a început deja, iar numeroase anunțuri de angajare au fost publicate pe site-urile dedicate. Cu toate acestea, salariile variază în funcție de poziția ocupată. De exemplu, în Mamaia, majoritatea anunțurilor sunt pentru cei care doresc să se angajeze pe un post de autoservire. Cerințele pentru un astfel de job nu sunt deloc riguroase. Se cere doar absolvirea unei facultăți sau experiența anterioară în domeniu, mai transmite sursa citată.

Potrivit Cancan, se caută personal street food cu 6.000 de lei pe lună, personal servire line tot cu 6.000 de lei pe lună, barmani și salatier la aceeași sumă (6.000 de lei), în timp ce bucătarii tigăi (asiatic) sunt plătiți cu 9.000 de lei lunar.

Câți bani scoate din buzunar Pescobar pentru a-i premia pe elevii cu 10 la BAC. Ce le spune celor care vor să-l păcăleas... Un elev din Focșani a luat inițial nota 3.50 la Evaluarea Națională, dar când a făcut contestație diferența a fost colos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x