Cel mai bătrân om din lume are 111 ani și 11 luni. Care este secretul longevității lui: ”A fost vorba de noroc și de alegeri!”

Cel mai bătrân om din lume, după moartea japonezului Chitetsu Watanabe, este un britanic în vârstă de 111 ani, care a mărturisit că nu poate să celebreze ”noul titlu”, pe care l-a primit după decesul unui om. 

Cel mai bătrân om din lume are 111 ani și 11 luni. Care este secretul longevității lui: ”A fost vorba de noroc și de alegeri!”

Bob Weighton s-a născut pe 29 martie 1908, în Alton, Hampshire, Marea Britanie, iar de-a lungul vieții sale a văzut cele două Războaie Mondiale, 21 de premieri britanici, cinci monarhi ai Regatului Unit și ascensiunea și căderea comunismului și fascismului. De asemenea, a fost prezent și la inventarea internetului. Acum are 111 ani și a fost desemnat cel mai bătrân om din lume, dar acest titlu nu reprezintă o bucurie pentru el.

Conform Daily Mail, bărbatul a mărturisit că nu-i vine să creadă că e cel mai bătrân om din lume, însă nu va sărbători acest titlu, pe care l-a primit abia după moartea lui Chitetsu Watanabe, care s-a stins din viață la vârsta de 112 ani.

”Sunt norocos să fiu atât de bătrân. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să trăiesc atât. Ca să fiu sincer, nu credeam că voi ajunge să îmbătrânesc.”, a mărturisit el, potrivit sursei citate.

”Îmi pare rău că cineva a trebuit să moară ca să primesc acest titlu. Nu voi celebra nimic. Este doar o zi ca toate celelalte și mă bucur de fiecare.”, a mai spus el.

Bărbatul s-a născut într-o familie din Hull, fiind copilul cel mijlociu. El a avut alți trei frați și trei surori. De asemenea, la rândul lui, acesta a avut trei copii, 10 nepoți și 25 de strănepoți.

Deși a studiat ca să devină inginer, bărbatul a lucrat ca profesor de engleză, însă n-a regretat niciodată, întrucât așa a cunoscut-o pe soția sa, Agnes.

Întrebat cum a reușit să trăiască atât de mult, bărbatul ridică din umeri și spune, amuzat, că mai trăiește pentru că încă nu a murit.

”Cred că în primul rând este vorba de noroc, dar și despre alegerile pe care le facem. Asta face viața unui om cu mult mai interesantă decât cea a unui copac, a unei flori sau chiar a unui animal”, a spus Bob Weighton, cel mai bătrân om din Marea Britanie.

Soția lui, care i-a născut trei copii, a murit încă în 1995. Bătrânul spune că nu s-a simțit niciodată singur, pentru că are 10 nepoți și 25 de strănepoți care îl vizitează cu regularitate.

Bob Weighton, desemnat cel mai bătrân om din lume după moartea lui Chitetsu

Japonezul Chitetsu Watanabe, desemnat drept cel mai vârstnic bărbat din lume a murit la 112 ani, astfel că pe primul loc în topul bărbaților longevivi a urcat un britanic, iar pe locul doi un român.

De asemenea, un bărbat din București a depășit vârsta de 111 ani, fiind declarat al treilea cel mai longeviv bărbat al planetei. De profesie inginer agronom, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, o comună din Prahova, aflată la 7 kilometri de Câmpina şi 100 km distanţă de Bucureşt

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri