Căutare Live

Cel mai mare secret despre Valentine`s Day a fost dezvăluit! Nu se sărbătorește în FEBRUARIE! Iată data exactă!

Sarbatoresti Valentine`s Day pe 14 februarie? Total gresit! Iata care este data la care se celebreaza Ziua Indragostitilor!

Valentine`s Day, Ziua Îndrăgostiților, Sfântul Valentin. Oricum i-ai spune, este vorba de aceeași sărbătoare care celebrează dragostea, la mijloc de februarie. Dar ghici ce... 14 februarie nu este nicidecum data la care trebuie să faci schimb de cadouri cu iubita ta!

Valentine`s Day este o sărbătoare veche, ce are la bază povestea Sfântului Valentin sau Valentin din Terni (latin. Valentinus), un martir declarat ca sfânt al creștinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni, Italia).

Cel mai mare secret despre Valentine`s Day a fost dezvăluit! Nu se sărbătorește în FEBRUARIE! Iată data exactă! Sfantul Valentin din Terni

Legenda spune că el ar fi cununat un păgân cu o creștină și că obișnuia să dăruiască tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). De aceea, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269, din cauza credinței lui.

”Ziua Îndrăgostiților... și cei trei Sfânți Valentin

Potrivit crestinortodox.ro, Valentine`s Day este o sarbatoare catolică, cu specific occidental, care odata cu trecerea timpului a capatat accentuate valențe ”profane”. Inedit este și faptul că, de fapt, există vreo trei Sfinți Valentin, sărbătoriți la date diferite:

1. Sfantul Mucenic Valentin, preotul din Roma, care a primit moarte muceniceasca in jurul anului 268 si pe care Biserica Ortodoxă îl sarbatoreste la data de 6 iulie;

Cel mai mare secret despre Valentine`s Day a fost dezvăluit! Nu se sărbătorește în FEBRUARIE! Iată data exactă! Sfântul mucenic Valent, pomenit de Biserica Ortodoxă pe 16 februarie

2. Sfantul Mucenic Valentin, episcopul de Terni, căruia îi este atribuită ”Ziua Îndrăgostiților”, este cinstit de Biserica Ortodoxa la data de 30 iulie, și nicidecum pe 14 februarie, așa cum se obișnuiește și la noi.

3. Sfantul Mucenic Valens (Valent) diaconul, originar din localitatea Elia, Ierusalim, devenit martir in anul 309, pomenit de Biserica Ortodoxa pe data de 16 februarie.

Cel mai mare secret despre Valentine`s Day a fost dezvăluit! Nu se sărbătorește în FEBRUARIE! Iată data exactă!Poetul englez Geoffrey Chaucer, primul care care menționează ”Valentine`s Day” în scrierile sale, la 1382

Valentine`s Day, povestea englezească

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole

E adevărat că noi, românii, am împrumutat această sărbătoare, consideartă de origine romano-catolică. Primele momente când ziua de 14 februarie a devenit una care celebrează dragostea se înregistrează în secolul al XIV-lea, când au apărut primele scrieri de dragoste. Convinşi că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bileţele de dragoste pe care le numesc "My Valentine". Geoffrey Chaucer menţionează această sărbătoare populară în scrierile sale din 1382.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Imagini incredibile în apropiere de aeroportul Otopeni! Un taximetrist și-a amenințat clienții cu pistolul...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri