Antena Căutare

Centre de reabilitare pentru adolescenții dependenți de telefoane! „Nu m-am mai putut opri, aș fi stat până în zori”

Peste 98% dintre adolescenții din Coreea de Sud au folosit în anul 2018 telefonul mobil. Majoritatea prezintă semne de dependență și au fost internați în centre de reabilitare pentru a se putea vindeca.

Peste 98% dintre adolescenții din Coreea de Sud au folosit în anul 2018 telefonul mobil. Majoritatea prezintă semne de dependență și au fost internați în centre de reabilitare pentru a se putea vindeca.

Aproximativ 30% dintre adolescenții cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani au fost clasificați drept „supra-dependenți” de telefonul mobil. Acest lucru înseamnă că au suferit „consecințe grave” din cauza folosirii acestora.

Acești copii primesc un loc în tabere speciale, care au ca scop tratarea dependenței de internet. Programul a început în anul 2009 și s-a extins în 2015, când a inclus și dependența de telefonul mobil.

„Cred că trimit copii aici din cauza dorinței disperate de a obține ajutorul unui expert”, a declarat Yoo Soon-duk, directorul unui centru de consiliere.

O tabără durează 12 zile, iar adolescenții își lasă telefonul la intrare. Taberele sunt separate pentru fete și băieți, iar numărul maxim permis este de 25 de copii. Sunt organizate diferite jocuri, evenimente sportive, iar adolescenții trebuie să participe la sesiuni obligatorii de consiliere individuală, de grup și de familie pentru a putea discuta despre utilizarea corectă a telefonului mobil. Cu 30 de minute înainte de somn, aceștia meditează.

"Din a treia zi, puteți vedea cum se schimbă. Încep să se bucure să stea cu prietenii.” , a declarat directorul unui centru.

Un scandalagiu a încercat să incendieze doi polițiști și a spart nasul altuia. Ce pedeapsă a primit agresorul pentru fap... ICCJ anunţă că a desfiinţat sentinţa în dosarul în care au fost condamnaţi fostul şef al ANAF Şerban Pop şi omul de afac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x