Dacă la vârsta adolescenței ignoram total gândul de a ne așeza la casa noastră, ci mai degrabă preferam să avem libertatea de a ne schimba apartamentul cât mai des posibil, locuind în chirie, pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dorim din ce în ce mai mult să fim constanți.
Câteva semne clare ne pot arăta că am ajuns în stadiul în care suntem pregătiți să ne luăm angajamentul de a ne găsi un loc pe care să îl numim „acasă” și pe care să îl administrăm așa cum știm mai bine. Care sunt acestea și cum îți poți da seama dacă îți permiți să achiziționezi vreuna din casele la vânzare care se găsesc în București îți vom spune în cele ce urmează.
1. Te-ai săturat să ceri voie pentru orice proprietarului locuinței unde stai cu chirie.
Nimic nu poate fi mai frustrant decât să vrei să schimbi locul mobilierului din casă sau culoarea pereților și să fii nevoit să ceri voie pentru fiecare mișcare pe care o faci proprietarului apartamentului în care stai cu chirie. Nu îți vei putea niciodată pune amprenta total asupra locuinței pentru care plătești lună de lună, ci vei fi nevoit să accepți condițiile impuse de stăpânul casei. Acesta este primul și cel mai elocvent semn că ar fi timpul să nu mai depinzi de cerințele celorlalți.
2. Ai un job stabil.
Presupunând că nu ai suma necesară achiziționării unei locuințe numai a ta, vei apela la un credit ipotecar sau unul pentru Prima Casă. Pentru a primi aprobarea pentru suma pe care o ceri de la instituția bancară la care vei apela, e nevoie să demonstrezi că ai un loc de muncă stabil, într-o firmă cu un viitor bun. Dacă serviciul tău întocmește acest criteriu, de ce să mai arunci banii în fiecare lună când poți folosi aceeași sumă pentru a-ți achita creditul pentru casa care îți poartă numele?
3. Ești pe punctul de a-ți crea o familie.
Cel mai important și mai frumos lucru pe care îl poți crea este o familie. Iar aceasta va avea nevoie în permanență de stabilitate, pe care ești dator să o oferi membrilor săi. Și cum poți face asta mai bine dacă nu având deja un loc numai al vostru, în care copiii să se poată acomoda și să nu fie nevoiți să își schimbe prietenii o dată la un an, când, poate, vine momentul să vă mutați, în cazul în care ați locui în continuare cu chirie.
4. Nu ai alte credite deschise.
Dacă vei cumpăra locuința cu un credit ipotecar sau cu unul de Prima Casă, trebuie să îți calculezi foarte bine cheltuielile lunare, ca să nu te trezești la finalul lunii că nu reușești să echilibrezi veniturile cu nevoile și ratele la bancă. Dacă nu ai fost tentat să apelezi la ajutorul vreunei instituții care oferă credite, deci nu ai nicio îndatorire în acest sens, vei reuși să plătești fără întârziere creditul pe care tocmai te pregătești să îl faci, deci poți începe demersurile.
5. Veniturile tale cresc în mod constant.
Dacă în ultima vreme ai avut o ascensiune la locul de muncă, iar șeful tău ți-a recompensat eforturile cu o creștere salarială înseamnă că e timpul să treci la fapte mari și să îți cumperi o casă în care tu și cei dragi ție să vă găsiți relaxarea după fiecare zi scursă.
Mult succes în a găsi locuința care se apropie cel mai mult de idealul tău!
Sfaturi utile atunci când ai un animal de companie și vrei să închiriezi o locuință... INCENDIU puternic în Capitală. Unde au izbucnit flăcările...