Antena Căutare

Clasa 0: La scoala sau la gradinita? Parintii sunt cei care decid unde isi inscriu copilul

Guvernantii n-au reusit sa stabileasca daca e mai bine sa trimita copiii la scoala sau la gradinita si lasa acum decizia pe umerii parintilor. Cine are copilul acum in grupa mare, la gradinita, trebuie sa stabileasca ce va face cu el la anul.

Teoretic, parintii au la dispozitie doua luni ca sa hotarasca daca isi lasa copilul in grupa pregatitoare la gradinita sau il transfera la scoala pentru clasa zero. Termenul limita anuntat astazi de premierul Victor Ponta este 31 martie.

Practic insa, timpul s-ar putea injumatati, daca dumneavoastra v-ati “facut temele” si stiti unde vrea sa mearga copilul in toamna. Si asta pentru ca metodologia privind inscrierea copiilor in clasa 0 sau in grupa pregatitoare va fi gata abia in februarie. Asa ca toti parintii, hotarati sau nu, mai au de asteptat cel putin doua saptamani pana cand vor afla cum trebuie sa procedeze.

In2012, grupa pregatitoare a trecut de la gradinita la scoala. In acest an scolar, in clasa 0 au fost inscrisi peste 128.000 de copii.

sursa foto: lifespeaks.tv

Tanarul care gonea, fara permis, cu 200 km/h prin Strehaia are dosar penal, dar e posibil sa scape nepedepsit... Observator Special: Regulile de circulatie, incalcate flagrant de pietonii romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x