Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

COD PORTOCALIU de canicula! Vezi judetele afectate!

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de canicula, valabila luni si marti, in Bucuresti si 11 judete din sudul si sud-vestul tarii. Alte 18 judete se afla sub cod galben.

Codul portocaliu de canicula este valabil pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti. In aceste judete temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade Celsius si pe arii restranse 39 de grade.

Judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Borosani sunt, luni si marti, sub avertizare cod galben de canicula. In aceste judete, temperaturile vor atinge valori de 35 - 37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80.

Vremea se mai raceste incepand de marti noapte, cand sunt asteptate descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, averse averse ce pot depasi pe arii restranse 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat caderi de grindina. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

FOTO: INMH

Recomandari