Antena Căutare

COD PORTOCALIU de canicula! Vezi judetele afectate!

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de canicula, valabila luni si marti, in Bucuresti si 11 judete din sudul si sud-vestul tarii. Alte 18 judete se afla sub cod galben.

Codul portocaliu de canicula este valabil pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti. In aceste judete temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade Celsius si pe arii restranse 39 de grade.

Judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Borosani sunt, luni si marti, sub avertizare cod galben de canicula. In aceste judete, temperaturile vor atinge valori de 35 - 37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80.

Vremea se mai raceste incepand de marti noapte, cand sunt asteptate descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, averse averse ce pot depasi pe arii restranse 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat caderi de grindina. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

FOTO: INMH

Elevii nemultumiti de notele de la BAC au depus contestatii. Ce variante raman pentru candidatii picati... Accident infiorator in Prahova! Un barbat si animalul sau, spulberati pe marginea drumului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x