Căutare Live

România, amenințată în continuare de ploile torențiale. Zonele care se află sub cod portocaliu de inundații 

Ploile torențiale nu se opresc în România, în ciuda faptului că temperaturile din termometre au depășit 30 de grade Celsius. Ba mai mult, hidrologii au emis noi avertizări de tip Cod portocaliu de inundații, ce este valabil în următoarele ore. 

România, amenințată în continuare de ploile torențiale. Zonele care se află sub cod portocaliu de inundații

Astfel, potrivit reprezentanților Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la la ora 00:00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Cald - afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Fântânele, Someşul Rece, Someşul Mic - afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Gilău - amonte S.H. Cluj - Napoca (judeţul Cluj), Jiul de Vest, Jiu - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu - amonte S.H. Rovinari (judeţele Hunedoara şi Gorj), Moldova - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râşca şi Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Izvorul Muntelui - amonte S.H. Frunzeni (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ).

Val de aer tropical, în România. Temperaturile vor urca până la 35 de grade, dar nu scăpăm de ploi! Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele 24 de ore

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele superioare ale râurilor Căpuş, Neamţ (afluent al râului Moldova) şi Cracău (afluent al râului Bistriţa).

De asemenea, până la miezul nopţii vor fi în vigoare o serie de avertizări Cod galben de inundaţii, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile: Mureş - bazin superior, Târnava Mare - bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc, Sicăsău - bazinul superior (judeţul Harghita), Buzău - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sita Buzăului - amonte confluenţă cu râul Câlnău, Bâsca Chiojdului şi Nişcov (judeţele Covasna, Prahova şi Buzău).

Vreme periculoasă în România! Se vor resimți trei anotimpuri în aceeași zi! Temperaturi tropicale și cod portocaliu de vreme rea

Cod galben și Cod portocaliu de ploi torențiale, până mâine

Potrivit meteorologilor, în perioada 29 iunie, ora 19:00 și 30 iunie, ora 10:00, în zona de munte, estul Transilvaniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

De asemenea, în județele Timiș, Arad și Bihor sunt așteptate ploi torențiale, dar și intensificări puternice ale vântului (rafale de 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 25...35 l/mp.

Totodată, în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, precum și în zona de munte a județului Mureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi dacă mergi în Grecia. Atenție, trebuie să răspunzi la aceste întreb... E oficial, noile măsuri de relaxare au fost amânate! Prima reacție a ministrului Sănătății: ”Numărul cazurilor de la Ter...
Parteneri
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi pentru a-ți ușura munca
Catine.ro
Ultimele știri
x