Antena Căutare

COD PORTOCALIU de ninsoare prelungit pentru opt județe! Cum va fi vremea în următoarele 24 de ore

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa sunt sub avertizare cod portocaliu, până la ora 9.00. Iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Brăila ar putea fi declarată stare de alertă.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa sunt sub avertizare cod portocaliu, până la ora 9.00. Iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Brăila ar putea fi declarată stare de alertă.

Şcolile din 27 de judeţe sunt astăzi închise, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Iar elevii bucureşteni stau acasă şi mâine.
Iar vacanţa nu este exlus să se prelungească, mai ales că se anunţă pentru miercuri un nou episod de ninsori puternice.

Timp de şase ore, în Buzău, Brăila şi Vrancea a fost cod roşu de viscol. În total, 57 de localităţi din cele trei judeţe sunt izolate din cauza drumurilor blocate, iar cel mai probabil se va declara stare de alertă.

Iadul alb ţine în continuare 24 de drumuri naţionale închise. Nici cei care au lăsat maşinile acasă şi s-au hotărât să meargă cu trenul nu au au viaţă uşoară. Din cauza viscolului, pe trei linii de cale ferată nu mai circulă niciun tren: Ploieşti Sud- Urziceni, Bucureşti Sud- Olteniţa, Buzău- Cilibia-Făurei.

Pentru prima dată avem şi veşti bune. Azi şi mâine, iarna dă semne că s-ar mai îmblânzi, însă nu pentru mult timp.

”Avem semnalul că miercuri mai poate apărea un episod de viscol, tot pe partea de sud a României. Deocamdată pare a fi un viscol de durată mai scurtă, o zi şi care să nu fie de intensitatea acestuia.”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Cei mai bucuroşi de vremea rea sunt însă copiii, care s-au ales cu o mini-vacanţă. Elevii din 27 de judeţe nu se ducă la şcoală azi, iar şcolile din Bucureşti rămân închise şi mâine. Şi studenţii de la Universitatea Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi de la Universitatea din Târgovişte sunt liberi, iar examenele vor fi reprogamate.

Citește mai multe pe observator.tv!

Prognoza meteo pentru începutul săptămânii... Iadul Alb a pus stăpânire pe România: Iată LISTA COMPLETĂ a drumurilor ÎNCHISE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x