Antena Căutare

Codul roșu de vânt devine periculos. Oamenii, sfătuiți să se adăpostească și să nu iasă din case, prin sistemul RO-Alert

Autorităţile au emis, miercuri, un mesaj RO-ALERT de Cod Roşu de vânt pentru localităţile prahovene Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei, iar cetăţenii sunt sfătuiţi să se adăpostească, informează ISU Prahova.

Codul roșu de vânt devine periculos. Oamenii, sfătuiți să se adăpostească și să nu iasă din case, prin sistemul RO-Alert
ANM a emis cod roșu de vânt pentru mai multe județe

Codul Roşu vizează vânt puternic cu viteză la rafală de 140-150 km/h în zona de munte.

Citește și:

Vremea pe regiuni. Prognoza meteo ANM 11-24 noiembrie 2019

"La nivelul judeţului Prahova a fost emis mesaj RO-ALERT. Mesajul a fost iniţiat pentru localităţile Azuga, Buşteni, Măneciu, Sinaia şi Valea Doftanei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt", precizează ISU Prahova, potrivit Agerpres.

De asemenea, se recomandă celor care se află în zonele vizate de Codul Roşu să se adăpostească în case.

"Cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate", transmite ISU Prahova.

Vremea se răcește în toată țara

Vremea se răcește simților pe parcursul zilei de mircuri, 14 noiembrie. Potrivit prognozei meteo oferite de ANM, ploile apar pe arii extinse. Află cum va fi vremea în București. Meteo 14 noiembrie 2019.

Cu toate că valorile termice scad în toată România, vremea se menține caldă pentru luna noiembrie. Ploile apar pe arii extinde și vor fi în general moderate cantitativ.

Vremea miercuri, 14 noiembrie, vine cu un cer mai mult noros care aduce ploi moderat cantitativ în sud-vest, în sud, în centru și la munte, iar în celelalte zone vor fi ploi locale, în general slabe. În zonele montane sunt așteptate intensificări ale vântului . Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo anunță temperaturi maxime între 12 și 20 de grade și minime între 6 și 14 grade.

Accident cumplit la Pielești, în Dolj! O familie și-a pierdut viața în urma impactului cu un TIR | FOTO... Scandal amoros la Ambulanța Caraș Severin. Directorul unității, acuzat că și-a amenințat și șantajat fosta iubită cu fot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x