Cod Rutier 2019 amenzi. Unde plătești rapid amenzile de circulație și ce trebuie să știi.
Cod Rutier 2019 amenzi. Plata amenzilor de circulație a fost mult simplificată. În prezent, cei care fac greșeli în trafic și primesc amenzi au la dispoziție 15 zile pentru plata acestora.
Plată amenzi circulație 2019. Șoferii care primesc amenzi de circulație pot alege să le plătească prin mai multe metode. Astfel, fie merg la casieriile trezoreriilor, fie la casieriile administrațiilor locale, fie prin poștă sau online. Amenzile rutiere nu mai pot fi plătite pe loc poliţistului, chiar dacă perioada în care acestea pot să fie achitate la jumătate din sumă minimă prevăzută de lege a crescut de la 48 de ore la 15 zile.
Plată amenzi circulație 2019. Cea mai la îndemână modalitate pentru plata amenzilor de circulație rămâne, evident cea online, motiv pentru care puteți opta pentru platforma ghișeul.ro, la secțiunea plată amendă. Din câte se poate observa, la această secțiune sunt trecute mai multe tipuri de amenzi care se pot plăti, de la amenzi Secții Poliție până la Amendă Pașaport.
Singura observație existentă pe site, la aacest capitol este ”Prin ghiseul.ro persoanele juridice nu pot achita amenzile cauzate de lipsa rovinietei. Pentru informații privind modalitațile de achitare a amenzilor în cazul persoanelor juridice vă recomandăm să contactați instituția beneficiară a plății”.
Cod Rutier 2019. Cât e punctul de amendă în 2019 și ce valori au amenzile de circulație
Potrivit Codului Rutier, valoarea unui punct-amendă este 10% din salariul minim pe economie. Guvernul a stabilit cât de mari vor fi amenzile rutiere în 2019.
Punctul de amendă rămâne valoarea de la 145 de lei. Chiar și așa, șoferii vor plăti mai mult pentru pentru neregulile în trafic, asta deoarece salariul minim a crescut de la 1 ianuarie 2019, iar punctul de amendă este raportat la salariul minim brut.
Cod Rutier 2019 amenzi. Valoare amenzi rutiere
Astfel că, potrivit Codului Rutier 2019, cea mai mică amendă posibilă aparține clasei I de sancțiuni, adică două sau trei-puncte amendă. Deoarece s-a decis păstrarea punctului de amendă la valoarea de 145 de lei, cea mai mică amendă posibilă în România pentru un șofer va fi de 290 de lei. Aceasta urcă la 435 de lei pentru trei puncte-amendă.
Pentru clasa a II-a de sancțiuni - între 580 și 725 de lei.
Pentru amenzile ce se încadrează în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte de amendă - 870 și 1.160 de lei.
Pentru clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv între 9 și 20 de puncte de amendă - între 1.305 și 2.900 de lei.
Amenzile din clasa a V-a de sancțiuni, valabile în Codul Rutier 2019, implică între 21 și 100 de puncte-amendă, adică o amendă între 3.045 de lei și 14.500 de lei.
Caz revoltător! Un bărbat din Giurgiu a murit într-un magazin așteptând să vină Ambulanța! Bărbatul a lăsat 3 fete fără ... Decizie de ultimă oră pentru datornicii la ANAF! Ce ajutor pot primi și ce trebuie să facă repede în acest sens...