Antena Căutare

Concediile, sezonul spargerilor de locuinte. Vezi sfaturile politistilor!

A venit perioada concediilor, a inceput sezonul spargerilor. Asa ca atentie mare cand plecati de acasa. S-ar putea ca la intoarcerea din vacanta sa evaluati paguba. Sunt cateva sfaturi care va pot scapa insa de probleme.

Perioadele lungi in care nu este nimeni acasa sunt cele mai indragite de infractori. Iar de multe ori, proprietarii ii si ajuta pe hoti, involuntar.

"In cazul in care locuiti la parter sau la etajul intai asigurati-va apartamentele cu grilaj metalic, intrucat in caz contrar puteti cadea victima hotilor de locuinte, iar o fereastra uitata deschisa va atrage atentia inevitabil", spune scms. Laurentiu Udrea, ofiter investigatii criminale la DGPMB.

Potrivit acestuia, unul dintre cele mai frecvente moduri de operare folosit de hotii de locuinte este escaladarea peretilor imobilului cu ajutorul elementelor ornamentale si de structura ale acestora.

"Calitatea materialelor din care sunt confectionate usa de acces si sistemele de inchidere se va reflecta in gradul de siguranta pe care vi-l doriti. O calitate superioara a acestora va pune hotii in dificultate", precizeaza Laurentiu Udrea.

In plus, un grad mai mare de securitate il confera montarea unor sisteme de alarma si supraveghere video, de preferat montate la o firma de paza.

"Nici pe retelele de socializare sa nu va laudati inainte de a pleca in concediu, intrucat poate suna ca o invitatie pentru hoti de a lucra in liniste in locuintele dumneavoastra", ne mai sfatuieste Laurentiu Udrea, din cadrul DGPMB.

Si mai presus de toate, sa nu credeti ca daca va ascundeti bunurile de valoare prin casa, hotii nu le vor gasi. Ei cunosc absolut toate locurile unde ati putea ascunde ceva. Mai ales daca au timp.

Anul trecut, in toata tara au avut loc aproape 30.000 de spargeri de apartamente, dintre care 7.000 doar in sezonul estival.



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Primul aparat care anunta cutremurele de peste 6 pe Richter, instalat in Capitala... Bucuresti: Accident rutier in care a fost implicata si o masina a ambasadei SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x