Antena Căutare

Doi contrabandiști de țigări, opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră. Cât valora marfa lor

Doi contrabandiști de țigări au fost opriți cu focuri de armă de Poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, care le-au confiscat marfa, în valoare de peste 360.000 de lei.

Doi contrabandiști de țigări au fost opriți cu focuri de armă de Poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, care le-au confiscat marfa, în valoare de peste 360.000 de lei.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ilie Poroch Seriţan.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în localitatea Straja, poliţiştii de frontieră ai STPF Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, au identificat pe un drum forestier două autoturisme de teren, despre care existau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care şoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcţia de deplasare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical, iar în acel moment cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure.

În urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, ce au fost duse la sediul STPF Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Previziunile astrale pentru luna Mai! AVERTISMENT pentru O ZODIE: „Nu semnați acte, nu luați decizii importante!”... Inspectorii OPC au găsit UN DEZASTRU în tonetele de la mare, de unde mii de turişti şi-au luat de mâncare de 1 Mai. Vide...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x