Antena Căutare

Contractele si averea lui Marius Petcu, verificate de ANI

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au extins verificarile in cazul Marius Petcu. Pe langa suspiciunile ca acesta si-ar fi dobandit ilegal o parte de avere, cei de la ANI verifica afacerile derulate prin firmele liderului sindical.

Liderul sindical este asociat in patru firme Dan si Sofia Mutescu, toate au denumirea de Renamed si au sediul in Craiova.

Tot in Craiova are sediul si o alta firma Renamed, unde sunt asociati doar familia Dutescu. Renamed Farma are 40 de contracte cu unitati medicale de stat din 2008 pana in 2011. Majoritatea pentru furnizarea de aparate de dializa.

Contractele sunt obtinute cu diferite spitale din Romania cum ar fi cele din Satu-Mare, Baia-Mare, Valcea, Fagaras, Craiova, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin dar si Bucuresti. Valoarea acestora se ridica la peste 19 milioane de lei, mai exact 4,5 milioane de euro.

Deoarece nu exista legaturi directe ale lui Petcu cu statul, inspectorii nu pot constata un conflict de interese. Ca atare, daca vor avea suspiciuni cu privire la afaceri prin interpusi vor sesiza anchetatorii DNA.

ANI verifica, pe langa contractele incheiate de firmle lui Petcu, si avereea liderului de sindicat.

Marius Petcu este cel mai bine platit lider de sindicat, potrivit declaratiei sale de avere. Presedintele CNSLR-Fratia detine o casa de vacanta in judetul Ilfov si una de locuit in Bucuresti, iar sotia lui, vicepresedinte de sindicat la rindul ei, detine un apartament de 40 de metri patrati in Capitala.

Marius Petcu a cistigat in 2009 in jur de 10.000 de euro pe luna, dintre care mai bine de jumatate bani au venit din acivitati sindicale. Anul trecut numai de la CNSLR Fratia a castigat 200 000 de lei, la care se adauga 150 de mii de lei din proiecte europene de la sindicat si 130 000 de lei de la alte institutii si firme la care este presedinte sau actionar.

Sursa: Antena3

smaradescu... Vremea se raceste in toata tara. Ninsoare in Nord!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x