"Femeia a aflat ca acest copil are o malformatie, Sindrom Down, care nu poate fi rezolvata dupa nastere. A solicitat internarea si intreruperea sarcinii. Avea buletinele de analiza de la amniocenteza, screeningul cu malformatiile. S-a format o comisie medicala alcatuita din seful de sectie si doi medici primari de pe sectia respectiva, daca nu ma insel: dr Puia, dr Cristescu si dr Muler au facut comisia, au studiat dosarul pus la dispozitie de doamna si au zis «da», se poate face avort.
Comisia se intruneste la cererea pacientului. Tot ce e sarcina peste 13 saptamani presupune comisie. In momentul in care s-a dat acordul respectiv s-au facut analize si ecografie si s-a trecut la procedura medicala medicamentoasa", povesteste desfasurarea evenimentelor noul purtator de cuvant al Maternitatii Giulesti, dr Doru Pana.
Vechiul purtator de cuvant s-a retras din acest post pentru a nu se afla in conflict de interese: dr Ciprian Cristescu facuse parte din comisia ce a aprobat avortul femeii si fusese si de garda in noaptea de 17 martie, noaptea avortului.
In jurul orei 4:00 dimineata, femeia si-a sunat sotul si i-a spus ca e singura si ca urmeaza sa nasca. Sotul sustine ca a venit rapid, a trecut de gardieni si a ajuns chiar cand sotia nastea. A trebuit sa o ajute, pentru ca, spune el, medicul Tarek Abdou a refuzat sa o asiste, deoarece nu-i permite religia, si a tinut in brate copilul care a inceput sa planga. Conform declaratiilor lui Iulian Ghimpeteanu, fetita a mai trait zece minute.
Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!
Foto: Hepta