Antena Căutare

Copiii imperfecti sunt ucisi in burta mamei

La 6 luni un fat poate plange, sughite si isi suge degetul. Plamanii incep sa se dezvolte, are unghii, oasele i se intaresc. Pentru unii, fiinta aceasta se numeste copil sau prematur, pentru altii – e fat sau avorton. Cazul femeii de la Maternitatea Giulesti care a avortat la 6 luni, pentru ca analizele au aratat ca micutul sufera de Sindrom Down, e mai mult decat un scandal in care un medic musulman refuza sa asiste avortul unei femei cu sarcina avansata. Cat de etic e pentru medici sa accepte un astfel de avort si unde se termina avortul terapeutic si incepe uciderea unui prunc?



"Femeia a aflat ca acest copil are o malformatie, Sindrom Down, care nu poate fi rezolvata dupa nastere. A solicitat internarea si intreruperea sarcinii. Avea buletinele de analiza de la amniocenteza, screeningul cu malformatiile. S-a format o comisie medicala alcatuita din seful de sectie si doi medici primari de pe sectia respectiva, daca nu ma insel: dr Puia, dr Cristescu si dr Muler au facut comisia, au studiat dosarul pus la dispozitie de doamna si au zis «da», se poate face avort.

Comisia se intruneste la cererea pacientului. Tot ce e sarcina peste 13 saptamani presupune comisie. In momentul in care s-a dat acordul respectiv s-au facut analize si ecografie si s-a trecut la procedura medicala medicamentoasa",
povesteste desfasurarea evenimentelor noul purtator de cuvant al Maternitatii Giulesti, dr Doru Pana.

Vechiul purtator de cuvant s-a retras din acest post pentru a nu se afla in conflict de interese: dr Ciprian Cristescu facuse parte din comisia ce a aprobat avortul femeii si fusese si de garda in noaptea de 17 martie, noaptea avortului.

In jurul orei 4:00 dimineata, femeia si-a sunat sotul si i-a spus ca e singura si ca urmeaza sa nasca. Sotul sustine ca a venit rapid, a trecut de gardieni si a ajuns chiar cand sotia nastea. A trebuit sa o ajute, pentru ca, spune el, medicul Tarek Abdou a refuzat sa o asiste, deoarece nu-i permite religia, si a tinut in brate copilul care a inceput sa planga. Conform declaratiilor lui Iulian Ghimpeteanu, fetita a mai trait zece minute.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Hepta

Comisia Europeana: 40% din romani nu stiu sa scrie si sa citeasca... Dosarul ALRO, in care a fost implicata Elena Udrea, nu va fi redeschis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x