Antena Căutare

Coronavirus – 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată în România, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită izolarea la domiciliu/ S-au făcut 579 de teste, 6 fiind pozitive

Autorităţile au anunţat că 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată în România, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită izolarea la domiciliu. Până miercuri, la ora 17.00, s-au făcut 579 de teste, fiind confirmate şase cazuri de infectare cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că, la ora 17.00, erau confirmate 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ultimele două cazuri fiind diagnosticate în cursul zilei de astăzi, 4 martie.

”Toate cele 5 persoane care sunt internate în centrele specializate de tratare a bolilor infecţioase au o stare de sănătate stabilă, iar evoluţia lor medicală este permanent monitorizată. Totodată, din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită auto-izolarea la domiciliu”, au transmis autorităţile.

Potrivit acestora, până la ora 17.00, au fost prelevate şi analizate 579 de probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea 573 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii numărul de telefon: +4021.320.20.20. La aceste linii telefonice pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

Sursa : news.ro

Arafat: La acest moment nu se pune în discuţie, cel puţin la noi, izolarea sau închiderea unui oraş... Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 52...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x